Rahoi

Rahoi për "El Pais": Bllokim kushtetues pavarësisë së Katalunjës

Postuar në 08 Tetor, 2017 10:29

Qeveria spanjolle nuk  përjashton mundësinë e përdorimit të kompetencave që i jep  Kushtetuta për të pezulluar autonominë e Katalonisë. Në një intervistë për  gazetën El Pais, kryeministri konservator Mariano Rahoi tha se  qeveria spanjolle ka mjetet e duhura ligjore dhe për të parandaluar  skëputjen e rajonit autonom nga Spanja.

I pyetur nëse ai është i gatshëm të aktivizojë nenin 155 të Kushtetutës, i cili lejon atë të rrëzojë qeverinë rajonale dhe të thërrasë zgjedhje të reja atje, Rajoy ka thënë: "Unë nuk përjashtoj absolutisht asgjë nëse ligjshme"

Mbijeton Marjano Rahoi, zhgënjen Podhemos

Postuar në 26 Qershor, 2016 23:49

Spanjollët votuan për të rinovuar parlamentin e ri pas krizës politike të 6 muajve të fundit. Rezultatet paraprake nxjerrin fituese Partinë Popullore të kryeministrit Marjano Rahoi me 31.4 për qind, por të pafuqishme për të fituar e vetme qeverinë. Socialistët e Pedro Sançes renditen në vendin e dytë me 23.8 për qind, ndërsa formacioni kundër masave shtrenguese “Podhemos” në aleancë me të Majtën e Bashkuar renditet parti e tretë parlamentare me 21.3 për qind.

Subscribe to RSS - Rahoi