qytetaret

Kordon sanitar ndaj partive që protesta të mbetet interes i qytetarëve

Postuar në 10 Dhjetor, 2018 18:38

Kryeministri ka deklaruar sot gatishmërinë për të zgjidhur një sërë kërkesash të studentëve protestues. Sidomos sa i përket tarifave. E megjithatë përfaqësues të këtyre të fundit vijojnë të këmbëngulin të paktën në dy pika: arsim falas dhe dyfishim i buxhetit për arsimin.

Le të zëmë për një moment se me këtë kërkesë do të bihet dakord nga të gjithë na parim. Për cilën arsye këto kërkesa të cilat kërkojnë diskutim të gjerë dhe specializuar vihen në mënyrë ultimative? Këtë duhet ta thonë vetë studentët që nesër thuhet se do të jenë më shumë në Tiranë për të protestuar.

Dy standarde: Polici dhe burg për qytetarët, amnisti për institucionet që nuk paguajnë

Postuar në 11 Janar, 2018 11:42

Revista “Monitor” raporton sot mbi një dokument të OSHEE-së për arkëtimet gjatë vitit 2017. Sipas materialit, operatori pranon se familjarët dhe biznesi janë më të rregulltit në pagesën e energjisë elektrike dhe më keq paraqiten institucionet shtetërore.

Qeveria e telefonit dhe e dëgjesave! (Video)

Postuar në 11 Nëntor, 2017 14:07

Gjatë dëgjesës me qytetarët në Dibër, kryeministri Rama ka ndeshur në disa komente për qeverisjen dhe mënyrën sesi po trajtohen problemet e banorëve në disa zona. Po përcjellim disa prej këtyre replikave që kreu i qeverisë pati me qytetarët dhe zgjidhjet që ai propozoi.

Uji dhe energjia, koha e realizimit të premtimit për TVSH-në 6%

Postuar në 27 Korrik, 2017 09:18

Erjon Veliaj gënjeu paq edhe kësaj radhe dhe i eci. Ai tha se çmimi i ujit rritet për ta barazuar të paktën me Kamzën dhe si shembull tjetër solli Korçën ku sipas tij uji paguhet me 99 lekë/m3. Sot televizioni i mikut të tij, Carlo Bolino, “ReportTv” që për këtë çështje është pozicionuar kundër kryebashkiakut, raporton se kjo është e pavërtetë. Sipas këtij televizioni në Korçë uji paguhet me 65 lekë/m3 dhe çmimi nuk ka ndryshuar për 15 vjet.

Lexoni çdo faqe të kontratës kur merrni kredi*

Postuar në 03 Korrik, 2017 10:08

Familja Bozhiqi paditi një bankë të nivelit të dytë dhe shoqërinë përmbarimore për pavlefshmëri kontrate kredie bankare dhe rrëzim të një urdhëri ekzekutimi. Për fat ata i kishin ruajtur faturat dhe dokumentet që vërtetonin pagesat.

Banka ku familja Bozhiqi, nga Elbasani,  kishte marrë kredinë në përfundim të saj e kishte transferuar atë tek një tjetër kredidhënës dhe ky i fundit i kërkoi qytetarëve të shlyenin sërish të njëjtën shumë.

Akoma nuk keni vjedhur diçka në këtë vend? Jen(m)i budallenj!

Postuar në 21 Prill, 2017 15:31

Lexoni se çfarë deklaron sot kryeministri në Kukës:

Do përgjojmë këdo dhe nuk i japim llogari njeriu!

Postuar në 12 Dhjetor, 2016 20:52

Sot është zhvilluar një seancë e Komisionit Parlamentar Hetimor për pajisjen përgjuese ku kanë qenë për të dëshmuar ministri i Brendshëm, Sajmir Tahiri dhe drejtori i Përgjithshëm i Policisë, Haki Çako.

Në parantezë duhet të theksojmë se nga kësi komisionesh opinioni publik nuk duhet të presë asgjë nga opozita e Partisë Demokratike, e cila operon aty me zhurmë paralelisht me komisionin për CEZ ku është thirrur Sali Berisha. Jemi pra në kushtet e një pazari të hapur.

Një bunker në zemër të Tiranës historike

Postuar në 27 Nëntor, 2016 10:36

Në qendrën historike, të prishur rishtazi për të disatën herë në disa vite rradhazi, të Tiranës nuk kuptohet pse qeveria ia doli të ngrinte një bunker, ndërtim nga e para një imitim i origjinalëve të periudhës komuniste. Në sheshin midis Ministrisë së Brendshme dhe asaj të Transportit dhe më afër kësaj të fundit, për muaj me radhë u punua për ngritjen e një bunkeri të betontë që shërben si hyrje në një muze të pretenduar të periudhës komuniste.

Sondazhi i Fondacionit “Konrad Adenauer”: Qytetarët në Shqipëri u besojnë shumë pak institucioneve dhe partive

Postuar në 01 Nëntor, 2016 12:58

Sondazhi i sapo publikuar në Tiranë i mbështetur nga Fondacioni Konrad Adenauer nxjerr në pah perceptimin e qytetarëve mbi qeverisjen qendrore e lokale, gjendjen social-ekonomike dhe besueshmërinë tek forcat politike. Duke vlerësuar rezultatet e përgjigjeve të 1951 të pyeturve në zona të ndryshme të vendit kupton për besueshmërinë shumë të ulët të qytetarëve tek institucionet publike si dhe tek partitë politike, që reflekton përmasat e një zhgënjimi të madh.

Kur shteti sillet si gjobëvënës ndaj qytetarëve

Postuar në 11 Tetor, 2016 22:31

Një nga tiparet kryesore të shtetit funksional është ofrimi i shërbimeve ndaj qytetarëve. Përgjatë dy viteve të fundit shteti shqiptar, qeveria dhe njësitë vendore, kanë promovuar si sukses të rëndësishëm ofrimin e shërbimeve online, heqjen e praktikave burokratike, si dhe eliminimin e pengesave që ushqejnë korrupsionin. Qeveria ka krijuar portalin e-albania, me pretendime të mëdha, me investime të mëdha, por me rezultate ende pa ndikim pozitiv në sistemin e shërbimeve.

Pages

Subscribe to RSS - qytetaret