qymyri

Zhdukja permiano-triasike u provokua nga djegia e vazhdueshme e qymyrit

Postuar në 17 Qershor, 2020 14:12

Djegia në sasi të mëdha dhe në mënyrë të vazhdueshme e qymyrit në Siberi është përgjegjëse për zhdukjen më të madhe masive të provuar në historinë e planetit tonë. Shkencëtarë nga universiteti i Arizonës pretendojnë se kanë provuar se zhdukja permo-triasike u provokua nga djegia e qymyrit dhe pasojat e saj.

Fitore e madhe për Britanikët - DITA PA THËNGJILL

Postuar në 23 Prill, 2017 11:18

"Britania nuk ka pasur asnjherë periudhë të pandërprerë prej 24 orësh pa qymyr. Duket se sot kjo ditë mund të jetë e para." Këtë e thot sot shoqëria britaneze e energjisë elektrike dhe e gazit, National Grid PLC, në llogarinë e tij në Twitter të premten me 21 prill 2017.
Kështu, e premtja e  21 prilitl 2017, do të jetë dita e parë, që prej revolucionit industrial, kur vendi hapi centralin e parë të qymyrit në vitin 1882. Britania nuk do të përdorë me energjinë elektrike të përfituar nga energjia e qymyrit.

Subscribe to RSS - qymyri