qira

Shteti në kontratë biznesi me Balilajt, në lojë ministria e LSI-së

Postuar në 19 Korrik, 2017 21:39

Banorët e fshatrave Piskovë e Grabovë në Përmet, mësuan vetëm pak javë më parë se tokat në zonën ku ata jetojnë i kanë marrë me qira njerëzit e të shumëkërkuarit Klement Balilit nga Delvina. Një kontratë qiradhënie për 90 hektarë tokë dhe afat 90-vjeçar është lidhur nga ministria e Bujqësisë në vitin 2016 me një kompani nga Delvina, sipas Top Channel.

Transparenca për monumentet

Postuar në 07 Prill, 2016 11:56

Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro ka justifikuar në këtë mënyrë mungesën e tranparencës për projektin e dhënies me qira të monumenteve të Kulturës. "Më lejoni gjithashtu të sqaroj se ky akt, pra një udhëzim, nuk përfshihet në aktet ligjore apo nënligjore, të cilat i nënshtrohen ligjit nr. 146/2014 “Për Njoftimin dhe Konsultimin Publik”.

Propozohen filtra për qiraxhinjtë e kalave dhe një kusht; Mos t’u jepen “armiqve”

Postuar në 25 Mars, 2016 21:33

Nismën e Ministrisë së Kulturës për dhënien me qera të kalave dhe monumenteve të trashëgimisë kulturore e ka komentuar edhe kreu i Agjencisë së Bregdetit, njëherësh anëtar i Forumit për Mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore, Auron Tare. Ndonëse thotë se ky eksperimet ka dështuar në të kaluarën propozon filtra të fortë në mënyrë që monumentet historike mos të kalojnë për shfrytëzim në duart e “armiqve”. “Ky koncept është eksperimentuar në Shqipëri dhe modelet që kemi pasur deri më sot kanë dështuar.

Si Saliu

Postuar në 23 Mars, 2016 11:13

Tri vite pasi qeveria “Berisha” hodhi idenë e dhënies me qira të monumenteve të kulturës, duke hasur një kundërshtim të fortë të shoqërisë civile dhe specialistëve të fushës, Ministria e Kulturës e qeverisë “Rama” i është rikthyer kwsaj ideje.

“Jaguarët”, kryeministria: Do merren me qira. Kursehen 1,519,062 euro për katër vjet

Postuar në 23 Tetor, 2015 15:25

Qeveria ka reaguar sot përmes “transparenca.al” për të sqaruar të vërtetën e tenderit për “Jaguarët” e rinj që do të vihen në dispozicion të saj. Pas deklaratës së deputetit Edmond Spaho, në faen online është pëcjellë ky sqarim:

Subscribe to RSS - qira