Qeveria

Na ishte një herë Akti Normativ i vitit 2013

Postuar në 05 Gusht, 2015 20:40

Akti Normativ për buxhetin aktual nuk prek buxhetet e ministrive. Kështu sqaron sot Ministria e Financave e cila gjithsesi shton se ulen disa shpenzime. Mendohet se këto ndryshime lidhen me mosrealizimin e të ardhurave. Në vitin 2013, diskutohej sërish një Akt Normativ, por për kujtesë, ja sesi e argumentonin ndërhyrjen në buxhet asokohe, disa titullarë të qeverisë së tanishme:

Dhoma Britanike e Tregtisë: Fushata ndaj biznesit në shtator, pa vlerë. Duhen kushte të barabarta për të gjithë

Postuar në 03 Gusht, 2015 23:35

Për Dhomën Britanike e Tregtisë, aksioni ndaj informalitetit në biznes që pritet të fillojë qeveria pas pushimeve, është një gjest pa shumë vlerë. Siç raporton ABC News, përfaqësuesit e komunitetit të biznesit, të cilët prej kohësh kërkojnë të luftohet informaliteti, mendojnë se kjo nuk mund të realizohet me aksione. Për këtë arsye Dhoma Britanike mendon se qeveria është ende në kohë të rishikojë paketën fiskale.

"Shell” dhe “Navitas” fitojnë koncesionin për blloqet hidrokarbure të Dumresë dhe bllokut nr. 4

Postuar në 03 Gusht, 2015 16:32

Shqipëria është në prag të nënshkrimit të dy marrëveshjeve hidrokarbure. Bëhet fjalë për dy blloqe, bllokun nr. 4 mes Sarandës dhe Gjirokastrës si she bllokun e Dumresë. Kompanitë që kanë fituar të drejtat e koncesionit janë “Shell” dhe izraelitja “Navitas Petroleum Limited”. Kompania e parë është ndër më të mëdhatë në botë, kurse e dyta ka një kapital prej 5 miliardë dollarë. Këto kompani janë përzgjedhur nga AKBN-ja, kurse marrëveshjet somtë negociohen nga një geup pune i ngritur nga Ministria e Energjisë.

Pages

Subscribe to RSS - Qeveria