Qeveria

Qeveria akuzon Presidentin për sjellje partizane. Nishani reagon: Unë? Kurrë, pyesni po të doni, kam qenë i persekutuar...

Postuar në 15 Gusht, 2015 17:20

Ilir Meta: Jemi kundër personalizimit dhe parcelizimit të qeverisë

Postuar në 14 Gusht, 2015 17:53

Ilir Meta, si kryetar Kuvendi e si kryetar partie ka dhënë një intervistë për “News24”. Ilir Meta flet për atë që në media është cilësuar si një raport i ndryshuar mes PS-­LSI. “Raporti PS­-LSI është mjaft pozitiv, konstruktiv dhe bashkëpunues dhe sidomos raporti me socialistëve në përgjithësi”, thotë ai. Ndërkohë Meta ka mohuar një koalicion të mundshëm PD-LSI për të cilin gjithashtu është folur në media kohët e fundit, duke thënë se: Ne nuk kemi votuar për një koalicion të tillë.

Korrupsion dhe evazion në Tatime e Dogana

Postuar në 14 Gusht, 2015 12:56

Nuk ka më asnjë dyshim që qeveria ka dështuar në disa plane me financat dhe ekonominë. Më e dukshmja, ajo s’ka mundur të realizojë të ardhurat fiskale, kryesisht për shkak të evazionit të lartë fiskal, korrupsionit të administratës fiskale dhe paaftësisë të pashembullt. Sjellja me tam-tame dhe largimi i paprecedentë i “Crown Agents” është qershia mbi këtë tortë të hidhur. Po ashtu, rritja ekonomike, sado të përpiqet INSTAT me “metodat” e reja apo marifete të tjera, duket pranë zeros, madje me shumë gjasa është negative, pra ekonomia është futur apo po rrëshqet në recesion.

Reagon televizioni Agon Channel: Vetëm gazetarët që kanë 10 mijë euro me vete duhet t’i deklarojnë

Postuar në 13 Gusht, 2015 11:14

Duket se po kthehet në betejë direkte mes Agon Channel dhe kryeministrit. Kështu pas lajmit për bllokimin në kufi të gazetarëve të medias në fjalë, edicioni i lajmeve në ACH, ka denoncuar si abuziv këtë urdhër që nuk mohohet nga qeveria. "Në shkelje të hapur të ligjeve shqiptare, kreu i qeverisë ka urdhëruar të gjitha pikat kufitare: tokësore, detare apo ajrore të ushtrojnë kontroll të imtësishëm për çdo punonjës të Agon Set, sipas listës shumë emërore të shpërndarë në këto pika", deklaron ACH.

Qeveria rishikon me ulje programin për investimet, shfaqen dobësitë serioze në realizimin e zërave

Postuar në 12 Gusht, 2015 10:29

Ulje në programin e shpenzimeve kapitale për periudhën afatmesme 2016-2018, në krahasim me parashikimet e janarit. Ky është dhe rishikimi që ka bërë Qeveria, shkruan“Monitor”. Kjo ulje në parashikime shihet të ketë ardhur nga dobësitë serioze që po shënon qeveria në realizimin e zërit të investimeve edhe pse ai po vjen në ulje. Kështu pritjet për zërin më të rëndësishëm të buxhetit që ndikon në rritjen ekonomike shpenzimet kapitale janë shkurtuar me 9% për vitin 2016 deri në 35% më pak në vitin 2018.

Si tingëllon sot "ky lajm i mirë për shqiptarët"?

Postuar në 08 Gusht, 2015 18:34

Në mesin e dhjetorit të vitit 2013, kur qeveria ishte në xhirot e para të nxemjes pas fitores në zgjedhje, ministri Ekonomisë, Arben Ahmetaj u parapriu festive me një lajm të mirë për shqiptarët siç e cilësoi ai vetë miratimin e buxhetit “historik” për vendin. Por si tingëllon 1 vit e gjysmë më vonë ky lajm i mirë për shqiptarët? Paragrafi që vijon tregon një pjesë të entuziasmit të qeverisë në fillimet e saj, për të cilin tani ka vend për shumë diskutim;

Korrigjohet me laps dhe gomë rritja ekonomike dhe niveli i borxhit

Postuar në 08 Gusht, 2015 17:11

Qeveria rishikon me ulje shifrat e rritjes ekonomike, duke pranuar se objektivat e parashikuar nuk janë arritur. “Në kuadrin e fundit makroekonomik dhe fiskal, Këshilli i Ministrave ka korrigjuar në ulje shifrën e rritjes ekonomike, jo vetëm për këtë vit, por edhe për tre vitet e ardhshme. Sipas dokumentit strategjik për 2015-ën rritja ekonomike është ulur nga 3 përqind që ishte vlerësimi fillestar, në 2.7 për qind. Por teksa ulja për këtë vit ishte paralajmëruar nga Fondi Monetar Ndërkombëtar, surprizë ka qenë rishikimi në ulje për të gjithë horizontin afatmesëm.

Shënim: Qeveri që të fut duart në xhep dhe “heq bythën” mënjanë

Postuar në 08 Gusht, 2015 10:36

Para 2 vjetësh zgjodhëm qeverinë e 1 milionë votave që duket se nuk kanë qenë të mjaftueshme për t’i dhënë legjitimitetin e duhur martesës PS-LSI për të na qeverisur me përgjegjësi dhe koherencë me premtimet e dhëna.

Plani i qeverisë për rritje vetëm 2% të pensioneve

Postuar në 06 Gusht, 2015 16:09

Qeveria shqiptare parashikon që për periudhën 2016 – 2018 të rrisë pagat dhe pensionet. “Vizion Plus” raporton se më datën 22 korrik, Këshilli i Ministrave ka miratuar një dokument sipas të cilit në planin buxhetor afatmesëm parashikohet rritje pensionesh me 2.% në vit. Synimi është që për disa vite pensioni të jetë mbi 165 mijë lekë të vjetra, ose sa 75% e pagës minimale. Për pagat mendohet që të vihet në dispozicion 15 milionë dollarë, teksa për pronat parshikohet ulje.

Na ishte një herë Akti Normativ i vitit 2013

Postuar në 05 Gusht, 2015 20:40

Akti Normativ për buxhetin aktual nuk prek buxhetet e ministrive. Kështu sqaron sot Ministria e Financave e cila gjithsesi shton se ulen disa shpenzime. Mendohet se këto ndryshime lidhen me mosrealizimin e të ardhurave. Në vitin 2013, diskutohej sërish një Akt Normativ, por për kujtesë, ja sesi e argumentonin ndërhyrjen në buxhet asokohe, disa titullarë të qeverisë së tanishme:

Pages

Subscribe to RSS - Qeveria