pune

Si ta kuptojmë devizën "Shtet - Punë - Mirëqenie"?

Postuar në 29 Qershor, 2017 23:56

Logoja e PS-së në fushatë përçon një devizë ndaj së cilës duhet thënë se qeveria po i qëndron si filozofi me aktet e veta. Ajo përputhet me idenë tradicionale etatiste të socialistëve shqiptarë, por thotë me gërma të mëdha edhe se mirëqenia e shqiptarëve vjen e fundit në renditje. Për krahasim, deviza e PD-së “Ekonomi e fortë, e ardhme e sigurtë” i mëshon mirëqenies së individit dhe këtë fakt Basha kërkoi ta theksonte duke përmendur premtime konkrete të cilat nuk ia dëgjoi kush. Dhe kjo është pjesë e fatkeqësisë sonë që lidhet me kulturën politike.

Raporti i KE për Shqipërinë: Ngadalësohet rritja ekonomike dhe krijimi i vendeve të punës

Postuar në 10 Tetor, 2015 20:52

Në raportin e Komisionit Europian, Shqipëria përballet me një ngadalësim të rritjes ekonomike dhe rritmeve të krijimit të vendeve të punës. Ky konstatim bëhet për ecurinë ekonomike të vendeve kandidate dhe potencial kandidate, trasmeton “Ora News”. Raporti thekson se rritje ekonomike e Shqipërisë u ngadalësua në 2.5% në 3-mujorin e dytë të vitit kundrejt 2.8% në tremujorin e parë. Gjithsesi ajo ka një performancë pozitive e mbështetur nga rritje e investimeve dhe kontributi i eksporteve.

De Maiziere: Shqiptarët jo azil në Gjermani, por mund të vijnë për të punuar me kontratë

Postuar në 29 Gusht, 2015 08:49

Thomas de Maiziere ministri i Brendshëm gjerman i kushtonte një pjesë të intervistës së dhënë për “Euronews” edhe azilkërkuesve shqiptarë, duke deklaruar se ata nuk kanë asnjë arsye për të kërkuar azil, por mund të shkojnë në Gjermani për të punuar. “Nëse një vend ka aplikuar për anëtarësim në Bashkimin Europian ose vetëm është anëtar i NATO-s, nëse është vend ku respektohet demokracia, atëherë nuk ka asnjë arsye që shtetasit e këtyre vendeve të kërkojnë azil në Europë. Kjo është e papranueshme, në të vërtetë kjo është e dënueshme”, u shpreh ai për “Euronews”.

Burgjet me regjim të hapur, pak Skandinavi në drejtësinë shqiptare

Postuar në 25 Gusht, 2015 12:04

Vjen pak “era Skandinavi” ligji i ri për burgjet që po përgatit Ministria e Drejtësisë, ku mes të tjerave parashikohet edhe nocioni i ri i “burgjeve me regjim të hapur”. Drafti  po diskutohet për përmirësime, ndërsa pritet që në periudhën shtator- tetor 2015 të dërgohet në Qeveri dhe më pas në Parlament.

Sipas projektit, “në nenin 12 të ligjit aktual për burgjet, pas togfjalëshit ‘burgu i sigurisë së ulët’ shtohet togfjalëshi ‘burgu me regjim të hapur’.

Ky nocion i ri parashikon lejimin e daljes së të dënuarve nga qelitë për qëllime punësimi.

Subscribe to RSS - pune