publikimet online

Publikimet online, drejtoresha e Bibliotekës Kombëtare Persida Asllani: Mungon ligji për ruajtjen e tyre

Postuar në 11 Mars, 2019 16:17

Ruajtja e publikimeve online të formave të ndryshme, krahas ruajtjes dhe konservimit të botimeve të shtypura është një synim i Bibliotekës Kombëtare, por që ende nuk dihet se kur do të gjejë zbatim. Drejtoresha e Bibliotekës Kombëtare, Persida Asllani, shpjegon se në Shqipëri mungon një ligj që do të rregullonte diçka të tillë, ndërsa edhe procesi për ruajtjen e faqeve online është i vështirë dhe kërkon teknologji dhe njerëz.

Subscribe to RSS - publikimet online