propaganda

Kadare: E pamoralshme që filmat e para ’90-ës të shfaqen sot

Postuar në 10 Prill, 2017 08:21

Ismail Kadare, shkrimtari më i njohur shqiptar sot në botë, ka dalë pro idesë së filtrimit për transmetimin e filmave të Kinostudios “Shqipëria e Re”. Gjatë një bisedimi në Kosovë, Kadare është pyetur nga të pranishmit për këtë temë, rreth të cilës ai është shprehur:

Charlie Hebdot? Karikaturat sovjetike ishin më goditëse

Postuar në 06 Prill, 2017 09:40

“Bezbozhnik” – Ateisti. Kështu quhej gazeta sovjetike që publikonte karikaturime të tilla për fenë dhe profetët e saj. Bashkimi Sovjetik adoptoi ateizmin, por ky ateizëm nuk ka gjë të përbashkët me pastrimin që ndodhi në Shqipëi, për shkak të madhësisë së ndryshme të të dyja vendeve, por edhe për shkak të traditës së madhe dhe të ngulitur fetare të rusëve dhe popullsive të tjera në atë vend të madh.

Zbulohen Sekretet e Propagandës Ruse të luftës

Postuar në 01 Mars, 2017 13:07

"Lufta psikologjike ka ekzistuar sa vetë njeriu." Kështu fillon një libër që pretendohet të jetë një ribotim i paautorizuar i tekstit të luftës psikologjike të GRU, shërbimit ushtarak të inteligjencës ruse. Libri u botua në Minsk në vitin 1999. Ai kishte qenë baza e kurseve për trajnimin e oficer rezervë (ROTC) dhe kadetëve në luftën psikologjike në fakultetin shtetëror të gazetarisë në Moskë

Propaganda e ISIS me fëmijët e luftës, tjetër video brutale

Postuar në 31 Dhjetor, 2016 11:00

Shteti Islamik ka publikuar një video të re në morinë e mesazheve propagandistike për luftën e tyre në emër të xhihadit. Në të shfaqen fëmijë  duke u trajnuar me armë si të loftojnë në fushën e betejës dhe si të ekzekutojë të burgosurit e tyre.

Fëmijët mësohen si të përdorin armët në në luftrat urbane, por edhe në hapësira ​​të hapura në fshat. Këto video propagandistike publikohen në një kohë kur organizata terroriste ka marrë goditje të rënda në Siri dhe Irak.

Bana, Twitter dhe propaganda e shpëtimtarit Erdogan

Postuar në 24 Dhjetor, 2016 12:07

"Në luftë viktima e parë është e vërteta"- ka thënë poeti tragjik Eskili. Edhe pse një nga klishetë më të mëdha të njerëzimit, ajo është një e vërtetë e verifikuar. 2400 vjet më pas asgjë nuk ka ndryshuar qëkurse kjo frazë u dëgjua për herë të parë. Me përjashtim të mjeteve që demagogët kanë në dispozicion për të çuar përpara propagandën e tyre.

Në shekullin e 21 arma më e fuqishme për të vrarë dikush të vërtetën janë mediat sociale, siç në shekullin e 20 ishte televizori, ndërsa më parë radio dhe gazeta.

Lajmet e rreme po, por nuk ka më keq se Demokratët e Rremë

Postuar në 18 Dhjetor, 2016 15:04

Tashmë po merr formën e një politike të vërtetë nga establishmenti ndërkombëtar i Perëndmit. Lufta ndaj lirisë që mundëosjnë platformat sociale është analizuar si rrezik subversiv ndonëse ai po rritet me mjetet legale të sistemit. Është e kotë të sjellim tallavanë e deklaratave të Hillary Clinton apo Angela Merkel për lirinë e shprehjes etj.. Apo atë ngazëllimin e madh që u pa kur një mjet si Facebook provokoi një revolucion në Lindjen e Mesme. Sheshi “Tahrir” në Kajro gëlonte nga shitës ambulantë të bluzave “I love Facebook”. Sot jemi në të tjera kushte.

Shkëlqimi i dytë i propagandës së Kremlinit

Postuar në 12 Dhjetor, 2016 11:31

Në pjesën më të madhe të historisë postsovjetike, Rusia është parë si një e huaj, politika e së cilës do të lëvizte në mënyrë të paevitueshme drejt modelit perëndimor. Pas votës referendare në Britani – BREXIT – dhe zgjedhjes së Donald Trump në Amerikë, duket se prirja e kundërt po zë vend: sili I politikës që aplikohet nga regjimi I Vladimir Putinit po rrit ndikimin drejt Perëndimit.

Politika dhe propaganda naziste si shembull për politikën dhe propagandën komuniste shqiptare

Postuar në 01 Dhjetor, 2016 14:41

Nga të parat institucione që krijoi Hitleri kur erdhi në fuqi, ishte Ministria e Propagandës, më 13 mars të vitit 1933. Në krye të kësaj ministrie ai vendosi Josef Gëbelsin, një nga udhëheqësit nazistë më të kultivuar. Detyra kryesore e asaj ministrie ishte të vinte me mjeshtëri nën kontroll të gjitha aspektet e jetës shpirtërore, kulturore dhe intelektuale gjermane.

Irak, Pentagoni pagoi 500 milionë dollarë për qëllime të propagandës sekrete. Video false për të zbuluar simpatizuesit e Al Qaedas

Postuar në 03 Tetor, 2016 03:47

Lufta e Irakut vazhdon të prodhojë lajme që japin të kuptojnë se ky vend i Lindjes së Mesme, përveç destabilizimit, i është nënshtruar edhe eksperimentimeve të luftës psikologjike dhe shpëlarjes së trurit.

Kështu një OJF e cila është e angazhuar në gazetarinë investigative, “The Bureau of Investigative Journalism” zbulon se Pentagoni ka shpenzuar 540 milionë dollarë nga viti 2007 deri në vitin 2011 për të manipuluar përmes medias opinionin iraken dhe atë të rajonit.

Pages

Subscribe to RSS - propaganda