prona

Drejtësia mbi pronën është sfidë për burra shteti. A ka kjo qeveri!

Postuar në 29 Tetor, 2018 23:24

“Elefanti” në dhomë!

Teatri Kombëtar/Pse nuk bëhet publik propozimi i kompanisë "Fusha sh.p.k"?

Postuar në 15 Qershor, 2018 12:55

Juristja Mirela Jorgo, që replikoi me kryetarin e Bashkisë së Tiranës Erjon Veliaj, gjatë takimit të këtij të fundit me artistët, ka publikuar dje një shkrim në www.hashtag.al përm,es të cilit thotë se toka ku sot është Teatri Kombëtar, por edhe sheshi “Skënderbej” kanë qenë pronë e familjes Libohobva.

Legalizim falas, por a janë të vlefshme certifikatat e shpërndara në bazë të një VKM-je?

Postuar në 12 Maj, 2018 13:26

Qeveria e Edi Ramës premtoi legalizim falas. Dhe në fakt procesin po e ndjek si të tillë. Vetëm se eliminimi i kostove rrezikon vlefshmërinë juridike të të ashtuquajturave tapi për ata që legalizojnë pronën e tyre.

Veliaj riaktivizon idenë e sigurimit të detyrueshëm për pronën

Postuar në 26 Prill, 2018 10:07

Në daljen e radhës në media, kryebashkiaku Veliaj, duke marrë shkas edhe nga zjarri i rënë në një fabrikë riciklimi në Tiranë rihodhi në qarkullim tezën e sigurimit të detyrueshëm për pronën, një projektdraft i propozuar nga Banka Botërore që ndodhet në sirtarët e qeverisë dhe Autoritetit të Mbikqyrjes Financiare, por ende në fazë përgatitore.

Krehër tokave në bregdet

Postuar në 03 Mars, 2018 12:51

30.000 mijë parcela në gjithë bregdetin shqiptar do t’i nënshtrohen verifikimit të pronësisë. Kreu i ALUIZN-it, Artan Lame deklaraoi në  një konferencë për shtyp se funksionarë shtetërorë, komisione fshatrash, kryetarë komunash, në abuzim të pastër me pushtetin që kanë patur, kanë ndarë dhe përvetësuar si toka të koperativave bujqësore, toka dhe zona bregdetare që kurrë nuk kanë qënë prona të kooperativave.

Debati/Problemi i pronësisë së xhamisë së Namazgjasë, disa besimtarë refuzojnë të falen në të

Postuar në 10 Shkurt, 2018 14:13

Ndërkohë që vijon ndërtimi i Xhamisë së Namazgjasë, disa besimtarë paralajmërojnë se nuk do ta frekuentojnë pa u zgjidhur më parë cështja e pronësisë. Ata e cilësojnë ndërtimin mbi pronë të vjedhur sipas tyre, një veprim të pamoralshëm fetar dhe njerëzor.

TemaTv

Jo dëmshpërblimit apo kompensimit për titujt e pronësisë të fituar në kohën osmane*

Postuar në 27 Dhjetor, 2017 11:39

E nderuar Prof. Helga Vukaj! Lexova me vëmendje analizën tuaj, në gazetën “Panorama”, mbi situatën problematike të pronës që na shoqëron prej 25 vjetësh dhe mbetet ende një ndër çështjet më të debatuara në Shqipëri. Vlerësoj pikë- pamjet tuaja si juriste dhe njohëse e çështjes së pronave, por mendoj se kësaj analize i mungon ajo që është thelbësore, origjina e pronës. Duhet nisur nga “tabani”, më pas vjen maja e piramidës, kompensimi apo dëmshpërblimi.

Akrobacitë me ligjin e pronës, qeveria ndryshon formulën

Postuar në 21 Dhjetor, 2017 11:30

Pas kërkesës së bërë nga Këshilli i Evropës për të përditësuar aktet nënligjore, në fuqi në Republikën e Shqipërisë, lidhur me kompensimin e ish-pronarëve, deri në fund të dhjetorit 2017, dje Këshilli i Ministrave ka miratuar, në mungesë të kryeministrit Edi Rama, dy Vendime, që mendohet se pasqyrojnë ndryshimet e bëra nga ligji i ri i trajtimit të pronës.

Sporti i preferuar i ligjbërjes

Postuar në 05 Dhjetor, 2017 10:01

Qeveria e Edi Ramës u përball për herë të parë me sfidat ekonomike të përmbytjeve në vitin 2015. Në ndryshim nga qëndrimet e vitit 2011, kur PS-ja ishte në opozitë, Rilindja e pushtetit nisi të fliste për tërbimin e motit, apo një cikël që ndodhte një herë në 75 vjet. Qeveria deklaroi se i shleu një për një dëmet e të dëmtuarve dhe për këtë thirri me hir e me pahir edhe bizneset që të kontribuonin.

Po shkohet drejt sigurimit të detyrueshëm të pronës

Postuar në 26 Nëntor, 2017 15:37

Kostot e mëdha në buxhetin e shtetit nga permbytjet apo zjarret kanë nxitur qeverinë të studiojë opsionin e Sigurimit të detyryeshëm të pronës, çka do të thotë tarifë fikse vjetore për banesat apo pronat e paluajtshme.

Pages

Subscribe to RSS - prona