prokurimet

Pothuajse gjysma e tenderave me shkelje

Postuar në 15 Maj, 2019 11:08

Pothuajse gjysma e subjekteve  që janë ankuar për procedat në tendera kanë marrë të drejtë nga Komisioni i Prokurimit Publik.

Gjatë raportimit vjetor në Komisionin Parlamentar të Ekonomisë, kryetarja e këtij autoriteti, Evis Shurdha, tha se në vitin 2018-ë operatorët ekonomikë që kanë marrë pjesë në tendnera kanë dorëzuar 1145 ankesa pranë Komisionit të Prokurimit Publik.

Rihapje e detyruar e garës për aeroportin e Vlorës

Postuar në 18 Prill, 2019 20:53

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku tha se qeveria do të hapë së shpejti garën për ndërtimin dhe menaxhimin e aeroportit ndërkombëtar të Vlorës. 

Gjatë nënshkrimit të marrëveshjes me një kompani fluturimi, Balluku e cila tha se në garë do të marrin pjesë një numër i konsiderueshëm firmash.  Një vit më parë qeveria dhuroi 10% të pikëve bonus në garë për një bashkim kompanish turke për ndërtimin e e aeroportit, të cilat mësohet se janë tërhequr.

Tenderët, 1700 biznese ankohen për shkelje

Postuar në 12 Gusht, 2016 15:29

Deri në fund të korrikut më shumë se 1700 biznese kanë ankimuar të Komisioni i Prokurimeve Publike, pasi nuk kanë qenë dakord me vendimet që kanë marrë institucionet dhe shoqëritë publike. Numrin më të lartë të ankesave e kanë kryer subjektet e tregtimit të ilaçeve dhe policitë private.

"TemaTv"

Subscribe to RSS - prokurimet