projektligj

Beni iku bashkë me PPP-të e pakërkuara

Postuar në 22 Janar, 2019 14:34

Parlamentit i është dërguar një projektligj për heqjen e mundësisë ligjore për koncesione që i mundësuan qeverisë të nënshkruajë mbi 1 miliardë euro kontrata vitet e fundit.

“Ky projektligj përcakton se  që pas datës 1 korrik 2019 nuk do të jetë më e mundur të propozohen nga sektori privat projekte koncesioni/PPP, në formën e propozimit të pakërkuar për ndërtimin, operimin, mirëmbajtjen dhe rehabilitimin e rrugëve nacionale me rëndësi të veçantë”-shkruhet në relacionin shpjegues.

Republikanët në SHBA propozojnë kriminalizimin e protestës paqësore

Postuar në 23 Janar, 2017 12:15

Ligjvënësit republikanë në Shtetet e Bashkuara kanë futur në heshtje një numër propozimesh për të kriminalizuar dhe dekurajuar protestat paqësore.Propozimet, të cilat forcojnë ose plotësojnë ligjet ekzistuese për protestat që  bllokojnë apo pengojnë trafikun, vijnë në përgjigje të një vargu protestash që kanë çuar në mbylljen e autostradave nga aktivistët që kundërshtojnë Gazsjellësin në Dakota.

Censura e medias për fushatë, akt i paprecedentë në Shqipërinë e viteve të fundit

Postuar në 13 Dhjetor, 2016 12:23

Partia Socialiste ka propozuar një masë ekstreme në Kodin Zgjedhor përmes të së cilës kërkon të krijojë një sistem regjistrimi dhe monitorimi të portaleve, një propozim që një ekspert me të cilin foli BIRN e konsideroi shqetësues dhe konfuz. Deputeti Taulant Balla propozoi ndryshimin në Komisionin Parlamentar të Reformës Zgjedhore dhe propozimi i tij  kërcënon portalet me mbyllje në rast se “angazhohen në propagandë zgjedhore”.

Sipas një drafti që Balla i dha BIRN, propozimi thotë:

Ligji për përgjimet: Prokuroria, Policia dhe SHISH hyjnë direkt në server

Postuar në 11 Mars, 2016 21:15

Dështimi i hetimit të disa ngjarjeve për shkak të vonesave në përcjelljen e të dhënave që  u është kërkuar kompanive të komunikimit sipas Top Channel ka detyruar Ministrinë e Brendshme të hartojë një projektligj  që i detyron këto kompani, publike apo private, që brenda 24 orëve, ose 5 ditëve në raste specifike, t’i japin të dhënat e kilentëve të tyre prokurorisë, policisë apo SHISH. Në ligjin e mëparshëm nuk lihej një afat i përcaktuar, por thuhej pa vonesa, por prokuroria priste edhe 6 muaj. Projektligji i ri parashikon se vonesa e pajustifikuar kur dëmton hetimin përbën vepër penale.

Tjetër masë shtrënguese për bizneset. Hiqet kuponi tatimor për pikat e shumicës

Postuar në 23 Shtator, 2015 10:05

Në kuadër të forcimit të masave për lëshimin e kuponit tatimor, qeveria ka propozuar një masë tjetër shtrënguese për bizneset lidhur me lëshimin e kuponit tatimor. Nga data 1 prill 2016, tatimpaguesit që kryejnë shitje me shumicë të mallrave, nuk do lejohen të shesin me kupon tatimor tek blerës joushtrues të një veprimtarie tregtare (individë). Në nenin 7 të projektligjit të procedurave tatimore, në kuadër të forcimit të masave për lëshimin e kuponit tatimor, qeveria ka propozuar një masë tjetër shtrënguese për bizneset lidhur me lëshimin e kuponit tatimor.

Ose tatimor ose kontabilist, qeveria “zbulon” konfliktin e interesit

Postuar në 07 Shtator, 2015 10:43

Dalja e emrave të disa punonjësve tatimorë në listat e kontabilistëve të bizneseve ka detyruar qeverinë të ndërhyjë me ligj për të detyruar këta persona të zgjedhin ose punën e shtetit ose atë të privatit.

Në ligjin për ndryshimin “Për disa shtesa në ligjin nr. 9920, të ndryshuar” ku parashikohet ndryshimi I masës së gjobave për subjektet që I shmangen detyrimeve fiskale, qeveria ka shtuar një paragraf ku u ndalon punonjësve tatimorë të kenë lidhje pronësie me zyra kontabiliteti.

Opozita depoziton një projektligj të ri për dekriminalizimin

Postuar në 04 Shtator, 2015 13:16

Partia Demokratike ka depozituar në Kuvendin e Shqipërisë një projektligj për dekriminalizimin. Oerd Bylykbashi, deklaroi se vullneti i opozitës për dekriminalizimin nuk do të ndalet nga vullneti i ulët i Edi Ramës dhe Ilir Metës. Në fund të korrikut, Partia Demokratike bëri publike platformën e saj për dekriminalizimin, që bazohet në raportin e Komisionit të Venecias dhe mbi një proces të ngjashëm të ndodhur në Itali kundër mafias, një proces i njohur si ligji "severino". “Është koha për Kuvendin të votojë këto ligje pa asnjë vonesë”, tha Bylykbashi. 

Numrat IMEI të celularëve do të regjistrohen. Kësaj radhe qeveria ndërhyn me projektligj

Postuar në 01 Shtator, 2015 05:06

Numrat e aparateve celularë që disponohen nga shtetasit shqiptarë – Tatimpagues - apo ata që banojnë në Shqipëri, do të regjistrohen në një Bazë të Dhënash. Kështu, një vit pas debatit dhe gjykimit në Gjykatën Kushtetuese, për regjistrimin e numrave IMEI, qeveria shqiptare e ka rikthyer çështjen, por kësaj radhe me anë të një projektligji, që parashikohet si ndryshim në ligjin për procedurat tatimore. Dhe në pamje të parë, ai përfshin një kategori më të kufizuar: Tatimpaguesit.

Subscribe to RSS - projektligj