project syndicate

Fundi i Perëndimit po duket

Postuar në 24 Gusht, 2020 17:26

Ish- ministri i Jashtëm gjerman Joschka Fischer publikonte sot një shkrim në “Project Syndicate” nën titullin: Fundi i oportunizmit perëndimor. Shqetësimi i atyre që vetëquhen si

BE duhet të emetojë obligacione të përhershme

Postuar në 27 Prill, 2020 13:47

 

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ka njoftuar se Evropës do t’i duhen rreth 1 trilion € (1.1 trilion dollarë) për të luftuar pandeminë COVID-19. Këto para mund të përdoren për krijimin e një fondi evropian rimëkëmbjeje. Por nga do të vijnë këto para?

Eksporti amerikan i obezitetit

Postuar në 02 Dhjetor, 2017 11:44

Mirëqenia e përgjithshme në botë mund të jetë rritur, por bashkë me të, dhe problemet janë shtuar. Dhe ato po shfaqen këmbëngulëse dhe të thella për nga pasojat e veta aty ku pritej më pak. Ushqimi dhe kultura e të ushqyerit është sot një ndër problemet kryesore në botë. Nga njëra anë ka qindra milionë të uritur, nga ana tjetër ka qindra milionë obezë. Të dyja janë faktorë që në fund peshojnë në jetëgjatësinë e njeriut dhe ekonominë globale.

Subscribe to RSS - project syndicate