procesverbali

Një kritikë për debatin e fundit mbi mbledhjen themeluese të PKSH-së*

Postuar në 06 Korrik, 2017 08:35

Gazeta “Panorama” me katër vijime mëton të zbulojë apo t’i qaset së vërtetës historike të procesverbalit të mbledhjes themeluese, mbajtur në heshtje e fshehtësi nga vjeshta 1942. Një gjetje e mençur kjo për nxitje debati historik, duke bërë publike një letër (nga burgu) të Spartak Ngjelës, drejtuar Ramiz Alisë, për t’i treguar “vendndodhjen” e saktë të procesverbalit “të humbur”.

Këngët e Milosaos, Arkivat publikojnë dorëshkrimin origjinal të De Radës

Postuar në 21 Qershor, 2017 11:13

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave publikon sot në faqen e vet në Facebook, pjesë nga dorëshkrimet origjinale të veprës së Jeronim De Radës, konkretisht nga “Këngët e Milosaos”. Po kështu njoftohet se shteti shqiptaar e bleu arkivin e poetit të shquar arbëresh për 3 milionë lireta në vitin 1952 dhe DPA-ja publikon edhe fletën e procesverbalit. Më poshtë fotot që janë interesante:

Procesverbali i marrjes në dorëzim

Të gjithë e dinin për fabrikën e Gërdecit. Procesverbali i mbledhjes së qeverisë më 2007, zbulon se Berisha kishte dijeni të plotë

Postuar në 15 Mars, 2016 18:27

Gazeta “Tema” publikon sot faksimile të mbledhjes së qeverisë të datës 17 shkurt 2007, ku përcillet diskutimi për miratimin e një VKM-je për kontratën e demontimit të muncioneve në Gërdec. Në procesverbal bie në sy kundërshtimi i ish-ministrit të Financave Ridvan Bode, qëndrimi kërkues pro kontratës i ish-ministrit të Mbrojtjes, Fatmir Mediu dhe qëndrimi i kujdesshëm i ish-kryeministrit Sali Berisha. Bode ka kërkuar tender dhe jo lidhje direkte të kontratës, ish-ministri i Drejtësisë Ilir Rusmali, që kundërshton disa praktika që synohen të vihen në punë nga Berisha.

Subscribe to RSS - procesverbali