prishja

Një kauzë qytetare për të cilën tashmë duhet aktivizuar e drejta e referendumit

Postuar në 19 Korrik, 2019 22:52

Dy ditët e fundit është zbardhur veprimtaria operative e Ministrisë së Kulturës për zbrazjen e godinës së Teatrit Kombëtar. Tanimë është e qartë: qeveria e z. Rama dhe Bashkia e z. Veliaj, pasi as e para nuk është e shqiptarëve, as e dyta e qytetarëve të Tiranës, janë të vendosur të ecin para me prishjen e godinës.

Në këto kushte, qëndrimet “burrërore” të ndonjë artisti apo qytetari, janë për t’u përshëndetur, por nuk duket se bëjnë shumë punë.

Unë jam Teatri...i Ri

Postuar në 07 Korrik, 2018 20:00

Është e kotë të diskutosh mbi cilësinë e fjalimeve ditore të z. Erion Veliaj. Është e kotë të shohësh dhe të presësh tek ai Kryetarin e Bashkisë që dëgjon me mendje, përveçse gjendet në dëgjesa sa për statistikë. Rasti i fundit e provon më së mirë këtë, kur z. Veliaj mbron prishjen e Teatrit Kombëtar me një rrenë tipike të tij: do ndërtohet një i ri.

Nuk është vetëm Teatri Kombëtar. Në Tiranë funksionon Ribërja, jo Rilindja Urbane

Postuar në 15 Qershor, 2018 16:46

Shkrimi i mëposhtëm është publikuar në shkurt të këtij viti dhe sqaron se ajo që po ndodh sot me godinën e Teatrit Kombëtar është vetëm një fragment nga një plan më i gjerë që parashikon transformimin e qendrës historike të Tiranës. Një plan për të cilin zyra e kryeministrit aktual ka punuar në drejtimin jurdik dhe atë teknik, duke anashkaluar me shpejtësi garën, duke eliminuar çdo aspekt transparence dhe duke prekur pjesë nga më të lakmuarat në kryeqytet.

Arkitektët: Dakord për një Teatër të ri, por jo të prishet teatri ekzistues

Postuar në 19 Mars, 2018 16:55

Nuk janë vetëm një pjesë e artistëve që kundërshtojnë prishjen e godinës së Teatrit Kombëtar, por edhe arkitektët. Shoqata e Arkitektëve shprehet përmes një deklarate se Tiranës i duhet një godinë e re teatri, por se godina ekzistuese duhet restauruar dhe ruajtur, sepse është pjesë e memories së qytetit.

Xhami pa leje edhe në Beograd, besimtarët nuk lejojnë prishjen

Postuar në 26 Maj, 2017 08:31

Ndërtimi pa leje ngjan të jetë simptomë e përbashkët e perëndimorëve të Ballkanit. Nëse lëmë mënjanë Shqipërinë që është thuajse 50% informale dhe ilegale, mund të hidhemi në Serbi ku së fundmi ka patur tensione për prishjen e një xhamie pa leje. Objekti ishte planifikuar të prishej dje, por njerëz që u mblodhën rreth tij nuk e lejuan një gjë të tillë.

Xhamia ndodhet në Zemun dhe aty kanë shkuar edhe përfaqësues të Komunitetit Islamik të cilët kanë kërkuar “marrëveshje me autoritetet” ndërkohë që kanë bërë të ditur se nuk do të lejojnë prishjen e objektit.

Prishet muri i Mitrovicës

Postuar në 05 Shkurt, 2017 14:09

Muri në veri të qytetit është prishur sot duke i dhënë fund një ndarjeje artificiale. Prishja e murit u bë pas marrëveshjes mes Serbisë dhe Kosovës.

Teatri Kombëtar do të shembet, a do të bëhen kulla?

Postuar në 08 Shtator, 2016 11:08

Nuk kishte ndodhur ndonjëherë që niste “fshesa” që një ditë më parë për të pastruar krejt zonën, rrugën, sheshin, vendin…banorët e zonës së Tiranës së Re, aty ku po bëhen punimet për “Turbinën”, teatrin e ri, janë habitur nga fluksi i punonjësve të pastrimit të Bashkisë, nga gjithë ai aksion për të sistemuar brenda natës vendin…Por të nesërmen në mesditë gjithçka ka qenë e kuptueshme: Në orën 12:00 kryeministri Edi Rama ka zbritur nga makina qeveritare për të prezantuar vetë, drejtpërdrejt një projekt jo ndoshta shumë të rëndësishëm, por në një kontekst politik për të kuptuar se ka interesa

Akuza/Ka një vendim prishjeje për pallatin, deputeti Sadri Abazi i shton edhe një kat pa leje

Postuar në 20 Gusht, 2016 14:10

Kreu i PD-së, Lulzim Basha, shkruan sot në Facebook se deputeti i PS-së Sadri Abazi ka shtuar një kat pa leje në pallatin e tij në Tiranë.

Mbi autorësinë e krimit ndaj Stadiumit "Qemal Stafa"

Postuar në 18 Gusht, 2016 10:29

Që të kryesh një akt kriminal, si shkatërrimi i stadiumit “Qemal Stafa”, pjesë integrale e Ansamblit të Bozios, i mbrojtur edhe me ligj si monument kulture, nuk është e lehtë. Që të kryhet kjo punë, duhet që autori/ët të ketë minimalisht katër karakteristika: Së pari, duhet të jetë thellësisht injorant. Së dyti, thellësisht i korruptuar. Së treti, thellësisht mashtrues e i paturp. Së katërti, thellësisht sociopat, delirant megalloman. Pa çdonjërën nga këto karakteristika, ajo masakër nuk do të mund të kryhej. E megjithatë, këto janë vetëm kusht i domosdoshëm, por jo i mjaftueshëm.

Pages

Subscribe to RSS - prishja