pornografia

Demonët tanë dhe arti i justifikueshëm moralisht i Schiele

Postuar në 15 Dhjetor, 2018 22:14

Egon Schiele filloi të priste vajza adoleshente në studion e tij në Neulengbach, Austri, për herë të parë  rreth vitit 1910. Rreth tridhjetë milje nga Vjena, ai kishte një studio të vogël pikture me një kopsht nga mbrapa. Djemtë dhe vajzat, shpesh nga shtresat më të varfra, kalonin kohë atje me të dhe me të dashurën  e tij modele, Walburga Neuzil, të cilin ai e thërriste Wally. Schiele ishte vetëm njëzet vjeç atëherë. Wally ishte shtatëmbëdhjetë vjeçe. Mosha e lejueshme për marrëdhënie në atë kohë në Austri ishte katërmbëdhjetë (siç është sot) dhe lidhja e tyre nuk ishte ndonjë skandal.

Debati për pornografinë, "Playboy" dhe Shqipëria

Postuar në 04 Shkurt, 2016 10:49

Jemi pranë një revolucioni kulturor apo në fund të një epoke të dominuar nga pornografia dhe seksizmi? Vendimi i revistës “Playboy” për të hequr nga kopertina femrat e zhveshura jo domosdoshmërisht dëshmon se qasja ndaj seksit po ndryshon, pasi revistat erotike janë zëvendësuar nga web-et  pornografike në internet, të cilat janë edhe faqet më të klikuara dhe lehtësisht të aksesueshme.

Mediat shqiptare kalojnë cakun e idiotësisë

Postuar në 20 Janar, 2016 20:45

Papërgjegjshmeria dhe vulgariteti i mediave shqiptare ka tejkaluar çdo cak. Në shumë raste nuk bëhet fjalë më vetëm për mungesë etike e profesionalizmi, por realiteti shkon deri në një budallepsje kolektive. Televizionet shfaqin masivisht progame të mbushura me idiotesira në kuptimin e plotë të fjalës, dhe po kështu edhe gazetat e portalet janë të mbushura me lajme pa kuptim, shkrime mediokre që nuk kalojnë as nivelin mesatar të inteligjencës.

Masturbo, kënaqu e shiko, por mos kritiko e mos e anko!

Postuar në 07 Janar, 2016 12:48

Mediat kanë rëndësi të veçantë në edukimin, mësimin dhe kultivimin e sjelljeve te fëmijët. Por, përmbajtja e mediave tona, veçanërisht e atyre vizuale, është plot kiç dhe shund. Këtu dëshiroj të nënvizoj një fenomen që është i stërmbushur me shumë elemente pedofilie. Ky prodhim mediatik është duke u keqpërdorur nga disa regjisorë televiziv dhe organizatorë të ”festivaleve të kulturës”, si në Tiranë e po ashtu edhe në Kosovë.

Subscribe to RSS - pornografia