pocem

Qeveria nuk tërhiqet nga hidrocentralet mbi Vjosë

Postuar në 03 Maj, 2017 16:23

Edhe pse një ditë më parë Gjykata Administrative vendosi që të shfuqizojë vendimin e Ministrisë së Energjisë për të ndërtuar mbi lumin Vjosë hidrocentralin e Poçemit, Ministria e Energjisë do të ankimojë çështjen në shkallën e dytë për të kërkuar ndërtimin e tij. Zyrtarisht ky institucion, në rolin e autoritetit konktraktor, thotë për televizionin Klan se nuk është i kënaqur me vendimin dhe se në thelb gjykata nuk ka shfuqizuar asnjë procedurë të saj, por vetëm atë dhënien e lejes mjedisore, që është kompetencë e Ministrisë së Mjedisit.

Vjosa fiton betejën e parë me qeverinë dhe turqit

Postuar në 02 Maj, 2017 19:06

Qeveria ka humbur betejën e parë ligjore që prish planet e saj për ndërtime hidrocentralesh mbi lumin Vjosë.Gjykata Administrative vendosi  ndalimin e punimeve për hidrocentralin e Poçemit, duke u dhënë të drejtë banorëve që protestuan. Hideocentrali i Poçemit është i dyti që ndërtohet mbi lumin Vjosë pas atij të Kalivaçit. 
Në korrik, kur qeveria shpalli shpërblimin me bonus të dy shoqërive turke, hasi në kundërshtimin e disa shoqatave të ambientalistëve, që kërkojnë pezullimin e planeve për ndërtim hidrocentralesh në këtë zonë.

Apeli i profesorëve dhe ambientalistëve: Mos e "rilindni" edhe Vjosën! Lëreni siç është!

Postuar në 27 Prill, 2017 21:36

Ambientalistët vijojnë të këmbëngulin për mosndërtimin e hidrocentralit të Poçemit mbi Vjosë. Rreth 30 shkencëtarë nga universitetet më të njohura evropiane nga Vjena, Gjermania, Sllovenia, së bashku me kolegë nga Shqipëria janë rikthyer për të vijuar studimet mbi lumin Vjosa dhe kanë vetëm një rekomandim.

Thikë Vjosës, qeveria vulos koncesionin e Poçemit. Fitojnë turqit pa konkurrencë

Postuar në 03 Maj, 2016 20:22

“Pa bujë dhe pa krenari, në një cep të faqes së vet të internetit, Ministria e Energjisë dhe Industrisë shpalli rezultatin e tenderit për hidrocentralin e Poçemit, një nga koncesionet më të mëdha të dhëna në sektorin e energjisë elektrike përgjatë viteve të fundit.

Qeveria jep të drejtën e ndërtimit të një hidrocentrali të dytë në lumin Vjosë

Postuar në 09 Shtator, 2015 11:18

Qeveria shqiptare i ka dhënë të drejtën e ndërtimit të një hidrocentrali në Lumin Vjosë, kompanisë turke Çinar-San Hafriyat Nakliyat Inşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi. Vendimi është marrë më 29 korrik 2015 në Këshillin e Ministrave dhe është botuar bë Fletoren Zyrtare më 10 gusht. Bëhet fjalë për një hec në zonën e Poçemit, që bëhet kështu i dyti pas hec të Kalivaçit në Vjosë. Debate ka krijuar edhe ideja e ndërtimit të një nec në Langaricë, megjithë kundërshtimet që vijnë nga grupet mjedisore edhe jashtë Shqipërisë.

Subscribe to RSS - pocem