pleqeria

“Çdo person duhet të kujtohet për moshën që ka. Është e dëmshme të fshehësh vitet e tua”

Postuar në 24 Nëntor, 2016 09:32

Gillo Dorfles, kritik i njohur arti në Itali, 106 vjeç i jep një intervistë gazetës së njohur “Corriere della Sera”. Më shumë sesa për punimet e tij, intervista ndalet te përvoja e një jetë kaq të gjatë, te pleqëria, ndjesia e ikjes së kohës, te brengat, aspekte kaq ekzistenciale dhe thelbësore në jetën e një njeriu. Më poshtë intervista me disa shkurtime:

Ka një mënyrë për t’u plakur siç duhet?

Nuk e kam gjetur akoma.

Si ndjeheni me 106 vitet tuaja?

Jam i detyruar t’i mbaj.

Dossier/Lufta e Ftohtë - një analizë e shërbimeve amerikane: si ndikon plakja te liderët komunistë

Postuar në 10 Shtator, 2015 16:59

Një material interesant zbardhet nga Arkiva Kombëtare në ShBA. Një material, përpilimi i të cilit daton më 1979-ën e që përcjell një të dhënë se deri në cilin nivel, e mbi çfarë kriteresh përpunohet monitorimi i vendeve të ndryshme, profili i liderëve të tyre, ndikimi mbi vendimmarrjen etj.. Nuk dihet sesa vendimmarrësit në SHBA kanë marrë parasysh atë, por fakt është se ai ka qenë cilësuar si “sekret” deri në vitin 1994. Materiali është përpiluar nga Jerrold M.

Subscribe to RSS - pleqeria