pesticide

Bllokohen 75.4 ton pesticide të dëmshme për bujqësinë

Postuar në 06 Korrik, 2018 17:23

75.4 ton pesticide të dëmshme për produktet buqjësore janë bllokuar 9-mujorin e fundit nga autoritetet shqiptare. Të paktën kjo raportohet zyrtarisht në shifra, ku në raport me një vit më parë janë 50 ton më shumë.

Lushnje, Berat/Stimulantë dhe hormone te shalqiri dhe domatja

Postuar në 20 Qershor, 2017 08:31

Fiks Fare zbuloi se fermerët përdorin stimulantë dhe hormone në rritjen dhe pjekjen e fruta-perimeve. Në një vëzhgim në Lushnje dhe Berat, “hambarin” e fruta-perimeve në Shqipëri, gazetarët e Fiksit zbuluan se dora e parë e domateve ishte me hormone, madje fermerët vijonin t’i lyenin për skuqje nga jashtë.

Disa mënyra për të eliminuar pesticidet nga fruta-perimet që konsumojmë

Postuar në 10 Shtator, 2015 17:27

A e dini se jeshillëqet e “shëndetshme” që konsumoni çdo ditë janë plot e përplot me kimikate?! Fatkeqësisht nuk po e ekzagjerojmë. Së bashku me mollën tuaj të preferuar përshembull merrni dhe nivelin më të lartë të pesticideve, plot 98%. Por çfarë do të thotë kjo, se s’duhet të hamë asnjë mollë e frut tjetër? Keni dy zgjidhje, ose të blini ushqime organike të çertifikuara, ose të mësoni disa truke të vogla se si t’i hiqni këto kimikate nga frutat dhe perimet tuaja.

Subscribe to RSS - pesticide