pesimizmi

"Ne do të anëtarësohemi në BE, por shkallë-shkallë - çdo vit me nga 20.000 vetë"*

Postuar në 11 Korrik, 2017 12:53

"E ardhmja e Ballkanit Perëndimor ndodhet në Bashkimin Europian" - këtë fjali e kanë nënshkruar krerët e shteteve dhe qeverive europiane në vitin 2003. Premtimi i njohur i Selanikut tingëllon sot kaq i mjegullt, si mitet greke. Sepse që atëherë në BE është pranuar vetëm Kroacia. Me ndarjen e Kosovës nga Serbia u krijua një problematikë e re në rajon. Zgjerim? Askush nuk po e përdor më këtë fjalë. "Zgjerimi është një si pulë që i është prerë koka", tha një diplomat serb kundrejt plaftformës BuzzFeed. "Ajo rend ende, por në të vërtetë është duke ngrodhur."

60% e të rinjve duan të ikin. Pesimizmi është bërë dominues në vetëm 4 vjet

Postuar në 22 Tetor, 2015 19:32

Edhe sikur të marrim të mirëqenë intepretimet statistikore të qeverië për ekonominë dhe situatën në përgjthësi, gjendja sërish nuk është e mirë. Kjo sidomos për një fakto përcaktues nga i cili rrjedhin të gjitha: klima e besimit në shoqëri. Kjo klimë ka shenjën minus prej kohësh, por kur ikja kaplon si dëshirë një pjesë të madhe të rinisë, atëherë situata është vërtet keq.

Pesimizmi i individëve për të ardhmen, bie besimi në ekonomi

Postuar në 16 Tetor, 2015 08:14

Treguesit ekonomik u ulën në 3-mujorin e tretë të vitit, çka tregon një rënie të besimit të biznesit dhe konsumatorit. Sipas Bankës së Shqipërisë, treguesi i ndjesisë ekonomike u ul me 2.7 pikë krahasuar me tremujorin e dytë të këtij viti. Në një ktonikë të trasmetuar nga “Tv Scan” thihet se ecuria e treguesit në 3-mujorin e tretë u ndikua negativisht nga rënia e besimit në sektorët e industrisë e të shërbimeve, si dhe nga rënia e besimit konsumator. Treguesi i besimit në sektorin e industrisë pësoi rënie me 2.5 pikë përqindje, ndonëse qëndron ende mbi mesataren afatgjatë.

Subscribe to RSS - pesimizmi