perralla

Mëkatet e Borëbardhës dhe nevoja për revizionimin e përrallave!!!

Postuar në 13 Tetor, 2019 14:54

Shumëkush qeshi sot me presidentin e vendit, Ilir Meta, i cili u shfaq duke bërë sikur luan futboll në plazh. Si një personazh publik të cilit nuk i shkon asgjë, jashtë sportit të intrigave të kafenesë, Meta, tërësisht demode dhe i pamenaxhueshëm nga praktika e PR-it, nuk po arrin të kuptojë se ngjan mirë kur nuk flet. Por nëse ky i presidentit është një episod që në fund të fundit bën pjesë në kazanin e politikës shqiptare, episode të tjera, “nga bota akademike”, të bëjnë të qeshësh dhe të qash në të njëjtën kohë.

Përrallat futuriste të qeverisë!

Postuar në 12 Mars, 2018 16:00

Ministri i Infrastrukturës, Damian Gjinuri deklaroi një ditë më parë se brenda pranverës do të përfundojë studimi i fizibilitetit për aeroportin e Sarandës. Një aeroport turistik që sipas bindjes së tij do të jetë një nyje e rëndësishme që nuk do t’i shërbejë vetëm Sarandës, por edhe Korfuzit, pasi aty janë konsumuar të gjitha mundësitë për fluturim.

Një libër me përralla nga fëmijët e refugjatëve sirianë

Postuar në 09 Gusht, 2017 20:30

Në përrallën "Princesha e Udhëtimeve", heroina ka tre dëshira: të udhëtojë nëpër toka të huaja, të takojë miq të rinj dhe të ndajë pasuritë e saj me njerëzit që takon. Në fund të udhëtimit, Princesha Amira jep kurorën e saj dhe ndërton shtëpinë e saj në Greqi mes familjeve të refugjatëve që kanë ikur nga lufta e Sirisë, duke ndihmuar fëmijët të gjejnë prindërit e humbur dhe të kthehen një ditë në jetën që kanë lënë pas

Katalogu postmodernist i përrallave ruse

Postuar në 05 Gusht, 2015 13:31

Fotografja Uldus Bakhtiozina nga Shën Petersburgu sjell disa nga imazhet më të njohura të karaktereve të përrallave ruse, por "në prizmin e postmodernizmit"

Subscribe to RSS - perralla