pergjigjia

Bartolomeu i përgjigjet Kryepiskopit Anastas për Autoqefalinë e Kishës Ukrainase

Postuar në 10 Mars, 2019 21:11

Zyra e shtypit Patriarkanës së Stambollit ka bërë publike një përgjigje që Patriarku Ekumenik Bartolomeu i ka kthyer Kryepeshkopit të Shqipërisë Anastas për çështjen e autoqefalisë së Kishës së Ukrainës.

Kreu i Kishës Ordhodhokse të Shqipërisë përmes një letre të dërguar në 14 Janar të këtij viti, i kërkonte  Patriarkut Bartolome mbajtjen e Sinodit Panordhodhoks për të zgjidhur çështjen në fjalë. Ndër të tjera në zbardhjen që mediat i kanë bërë kësaj letre theksohet se Patriarku Ekumenik përjashton çdo prapavijë politike në dhënien e autoqefalisë së Kishës së Ukrainës.

Vjen mandata e BE për Teatrin. Skanim ligjit “Fusha”

Postuar në 31 Korrik, 2018 20:41

Drejtori i Ballkanit Perëndimor i ka kthyer përgjigje letrës së një grupi deputetësh të Partisë Demokratike për çështjen e Teatrit, ku konfirmohet se Brukseli po shqyrton nëse ligji “Fusha” për shembjen e Teatrit dhe ngritjen e Kullave është në përputhje me Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit dhe rregullat e Bashkimit Europian në fushën e ligjit për konkurencën dhe prokurimet publike.

Nuk pranuam dje, nuk pranojmë sot e nuk do të pranojmë nesër

Postuar në 28 Qershor, 2016 18:10

Lulzim Basha i ka kthyer përgjigje, letrës së hapur të ambasadorit amerikan duke sqaruar se propozimet e Shteteve të Bashkuara për reformën në drejtësi ishin në shmangie të Komisionit të Venecias. “Kam marre propozime por kane qene e njejta prerje, ne shmangie te rekomandimit 88 te Venecias, vecse me veshje te ndryshuar. Ndryshe nga c'pretendohet nuk kane qene te arsyeshme pasi nuk ka si te kete arsye pertej rekomandimit 88 te Venecias.

Subscribe to RSS - pergjigjia