perdorimi

Pandemia që po hap rrugën e tregut të të dhënave

Postuar në 02 Prill, 2020 13:24

Bllokimi global i lëvizjeve dhe sfida e pandemisë së koronavirusit po vendos në axhendë prioriare disa alternativa që me gjasë do të përcaktojnë natyrën e problemeve që do të jenë themelore në të ardhmen. Modeli korean i gjurmimit të CoVid-19 për të kapur në kohë dhe izoluar pacientët dhe rrezen e tyre të infektimit ka rezultuar i suksesshëm, por ai ka pasoja serioze për privatësinë.

Kush i ka (keq)përdorur mediat e Bollinos?

Postuar në 01 Dhjetor, 2018 14:59

Kush bën ndonjë xhiro nga faqja online e “shqiptarja.com” mund të vërë re thuajse në mënyrë të përditshme, në ndonjë prej rubrikave njoftimin: Ekskluzive. Nën këtë term publikohen lajme që nuk i ka kush tjetër, e të cilat media në fjalë pretendon se i ka zbuluar me burimet e veta.

Jemi të parët në botë për drogën

Postuar në 24 Gusht, 2018 12:58

Materiali i mëposhtëm, përgatitur nga The Economist, vlerëson se 2.5% e poopullsisë së Shqipërisë përdor kokainën, duke dalë kështu në vend të parë në botë.

Gjelbërimi i Tiranës/A e (keq)përdori kryebashkiaku Veliaj kryeministrin Rama?

Postuar në 03 Maj, 2018 21:25

Dje kryeministri Edi Rama nisi atë që e quan procesi i llogaridhënies publike. Siparin e hapin një takim në Tiranë në prani të kryetarit të Bashkisë Erjon Veliaj për të cilin Rama tha se:

“Fiasko e Facebook, por edhe Twitter keqpërdoret”

Postuar në 29 Mars, 2018 10:47

"Në Facebook dhe Twitter, shpesh nuk është vendi i mirë për të gjetur dikë." Me  këtë shprehje tipike, shpikësi i World Wide Web (WWW), Sir Timothy Berners-Lee, një nga figurat më të rëndësishme të botës teknologjisë moderne,  bëri publike shqetësimet e tij rreth përdorimit të mediave sociale si një mënyrë për të ushtruar ndikimin politik, nga përdorimi i të dhënave personale apo reklamave gri.

Sejko nis luftën me euron

Postuar në 07 Shkurt, 2018 18:58

Banka e Shqipërisë synon uljen e përdorimt të euros në nivele të pranueshme për ekonominë. Pas mbledhjes së Këshillit Mbikqyrës, guvernatori Gent Sejko tha se procesi i deeuroizimit është i nevojshëm dhe dobiprurës si për përmirësimin e efektivitetit të politikave ekonomike dhe financiare ashtu edhe për uljen e rreziqeve të stabilitetit financiar. Në këtë kuadër do të merren disa masa që lidhen me kufizimin e përdorimit të euros nga bankat e nivelit të dytë, sidomos sa i përket kredidhënies.

Ligji i gjuhëve kalon testin e parë në Maqedoni

Postuar në 15 Nëntor, 2017 21:04

Me 66 vota “pro” dhe 41 “kundër” Parlamenti i Maqedonisë  votoi nevojën për sjelljen në kuvend të  projektligjit për përdorimin e gjuhëve. Për shumicën parlamentare ligji do të kontribuojë në bashkëjetesë, nuk e prish karakterin unitar dhe është në pajtim me Kushtetutën, ndërsa opozita maqedonase thekson se ky ligj është anti-kushtetues dhe do të sjell dygjuhësi në gjithë shtetin.

Subscribe to RSS - perdorimi