Pavlopulos

Grek bëhesh, nuk lind!

Postuar në 02 Janar, 2019 18:04

Greqizimi i shqiptarëve ka qenë shpesh objekt diskutimesh në Shqipëri, formale dhe jo formale. Madje janë ngritur teori të ndryshme konspiracioni mbi qëllimin e vertëtë të dhënies së pensioneve në jug të Shqipërisë apo ndryshimit të emrave nga emigrantët. Gjithmonë nga analistë, gazetarë apo intelektualë të prapavijës që kanë denoncuar një fenomen sipas tyre me objektiva të qarta politike të Athinës.

Njeriu i meritave dhe rrogozi i fqinjit!

Postuar në 06 Shkurt, 2018 21:52

Tani që Shqipëria dhe Greqia po ecin drejt një “fushe me lule”, gjembi që do të mbetet mesa duket është çështja e çamëve.  Teksa problemet që  lidhen me  kufirin detar, ligjin e luftës, varrezat e ushtarëve grekë, tekstet shkollore apo lehtësitë konsullore kanë marrë rrugën e zgjidhjes, çështja e çamëve mbetet dritëhija e fundit e një raporti historik të dy popujve që ruan ende shumë të panjohura, po të marrim parasysh edhe një ndjenjë përkatësie që po “zgjohet” tek të ashtuquajturit arvanitas.

Ashpërson tonet presidenti grek: Çamët, pjesë e mizorive naziste

Postuar në 04 Shkurt, 2018 21:25

Me tone të larta dhe i ngarkuar emocionalisht, Presidenti i Greqisë, Prokopis Pavlopulos ashpërsoi gjuhën ndaj Shqipërisë dhe pretendimit të Tiranës për çështjen çame. Ai i bëri thirrje Shqipërisë të respektojë ligjin, të drejtat e njeriut dhe të pronës, si dhe të drejtat e pakicës greke në Shqipëri.

Presidenti grek, mesazhe Shqipërisë dhe Maqedonisë

Postuar në 08 Shtator, 2017 10:57

Në një darkë të shtruar për nder të vizitës së presidentit francez  Emmanuel Macron, e para jashtë Francës që prej fitores së tij në zgjedhje, homologu I tij grek Prokopis Pavlopoulos ka çuar mesazhe të rrepta ndaj Shqipërisë dhe Ish Republikës Jugosllave të Maqedonisë.

Midis të tjerash, në fjalimin e tij presidenti grek ka thënë se Shkupi dhe Tirana po minojnë, me veprimet e tyre politike, ecurinë e tyre europiane,njëri fqinj duke përdorur një emër që përcjell irredentizmin dhe fqinji tjetër duke shkelur të drejtat themelore të njeriut dhe në veçanti të pronës.

Deklarata lufte nga Athina drejt Turqisë

Postuar në 17 Gusht, 2017 13:25

Një ditë pas deklaratave të ministrit të Jashtëm turk, Mevlut Caushoglu se zona e disa ishujve të Egjeut ka status të kontestueshëm dhe se mes Turqisë e Greqisë nuk ka një marrëveshje për ndarjen e kufijve detarë, ka reaguar ashpër presidenti grek Prokopis Palvlopulos.

Presidenti grek Pavlopulos: Veto për anëtarësimin e Maqedonisë në BE

Postuar në 04 Dhjetor, 2016 16:46

Presidenti i Greqisë, Prokopis Pavlopulos, ka paralajmëruar me veto ndaj anëtarësimit të Maqedonisë në Bashkimin Europian. “Për sa kohë që Shkupi vazhdon në rrugën e rivendikimeve ndaj Greqisë, nuk do mund të ketë perspeëktivë europiane”, ka deklaruar Pavlopulos në një intervistë për televizionin publik grek, ERT, që u transmetua të dielën në mesditë.

Subscribe to RSS - Pavlopulos