Parlamenti Europian

Paralelet Bruksel-Tiranë

Postuar në 30 Janar, 2019 13:39

Jeta parlamentare e Brukselit e parë nga optika ime gjatë qendrimit tim në parlamentin europian dhe paralelet e hequra me parlamentarizmin shqiptar. Për vite të tëra të pluralizmit në Shqipëri, mendimi, këshillat dhe sygjerimet e Bashkimit Europian kanë qënë dhe mbeten baza nga e cila ne jemi përpjekur të ndërtojmë shtetin tonë. Politika shqiptare është munduar gjithnjë të shfaqi veten e saj më të mirë në arenën europiane, qëllim që pak herë ja ka dal ta arrijë. Nga ana tjetër Bashkimi Europian ka treguar gatishmëri për të ndihmuar vendin tonë në sfidat e veta.

Parlamenti Europian i lejon Draghit të jetë anëtar i grupit sekret G30

Postuar në 17 Janar, 2019 01:19

Parlamenti Europian ka vendosur dje të lejojë që presidenti i Bankës Qendrore Europiane, Mario Draghi të vijojë të qëndrojë si anëtar i grupit të mbyllurG30 – Grupi i të Tridhjetëve.

Amendamenti i propozuar u rrëzua me 439 vota kundër dhe vetëm 181 pro, këta të fundit kryesisht nga e majta. Teksti final i rezolutës sanksionon se drejtuesit e Bankës Qendrore janë të lirë për të vendosur nëse do të marrin pjesë në forume, qofshin këto edhe të mbyllura…

Beteja e medias me titanët e internetit, një çështje jetë a vdekje

Postuar në 10 Shtator, 2018 11:05

Të dashur anëtarë të Parlamentit Europian,

Kam qenë së fundmi në Mosul, ish-kryeqendra e Shtetit Islamik në veri të Irakut. Misioni im si gazetar ishte të shkruaja një reportazh për kthimin e fëmijëve në shkolla, tre vjet pas mbylljes së tyre nga xhihadistët. Po mendoja si ta përshkruaja sa më mirë gëzimin e atyre fëmijëve që ktheheshin në bankat, ku iu ndalua të ulen për një kohë të gjatë, në atë qytet të shkatërruar.

Si hyri në Parlament?

Postuar në 24 Shkurt, 2016 19:48

Raportuesi për Shqipërinë në Parlamentin Europian, Knut Fleckenstein u informua nga ministri i Brendshëm, Saimir Tahiri, mbi reformën e sistemit të sigurisë në vend dhe rezultatet në luftën kundër korrupsionit e krimit të organizuar, të cilat do të mbahen shënim për t’u përfshirë në draft-rezolutë, siç u shpreh socialdemokrati gjerman. 

Thirrje Albin Kurtit të ndjekë shembullin e Rugovës

Postuar në 21 Janar, 2016 13:59

Parlamenti Europian ka dhënë një mbështetje të fortë për marrëveshjen e parë kontraktuale të Bashkimit Europian me Kosovën. Të mbledhur në seancë plenare në Strasbourg, eurodeputetët kanë votuar me 468 pro, 102 kundër dhe 81 abstenim marrëveshjen e stabilizm-asocimit të Bashkimit Europian me Kosovën. Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Europian, Ulrike Lunaçek ka deklaruar se shumica e gjerë në favor të kësaj marrëveshjeje shpreh një sinjal të fortë në mbështetje të qytetarëve të Kosovës, të ekonomisë së vendit dhe të zhvillimit të Kosovës si shtet europian.

Subscribe to RSS - Parlamenti Europian