paraja publike

Drejt një Republike Penale. Fanatizmi penal ndaj korrupsionit, burg edhe për Premtime!!!

Postuar në 04 Tetor, 2016 10:06

Nëse lexon dispozitat e reja të ligjit Anti Mafia, quajtur zyrtarisht si ligji “Për parandalimin dhe goditjen e krimit të organizuar, trafikimit dhe korrupsionit dhe krimeve të tjera të rënda në nëpërmjet masave parandaluese kundër pasurisë”, mund të imagjinosh si nuk është hartuar nga nevoja për një sistem efikas dhe menaxhim optimal të parasë publike, por nga ai i një regjimi të sterilizuar nga korrupsioni me të këqinjtë që tanimë ndodhen në burg.

Reforma e munguar: Prokurimi i parave publike që shkojnë vetëm në disa duar prej vitesh (video)

Postuar në 07 Nëntor, 2015 18:00

Qeveria flet për reforma, për pastrimin e Shqipërisë lart e poshtë, por një reformë kyçe nuk e ka kryer akoma: administrimin e parave publike. Burimin e një korrupsioni masiv dhe gjeneratorin e kapitalizmit fisnor që ekziston në Shqipëri. Këtë kritikë nuk e bëjmë ne, se do akuzoheshim për keqdashje ndaj përpjekjeve titanike për pakëz dritë të qeverisë, por një deputet i mazhorancës. Artan Gaçi në një intervistë për “Tema Tv” kërkon pikërisht këtë: ndryshimin e rregullave të prokurimit, pasi paratë po shkojnë në disa duar prej vitesh. Dhe shërbimet nuk përmirësohen.

“850 milionë lekë Safet Gjicit; 320 milionë Pjerin Ndreut; miliona Ilir Beqaj; 970 milionë kompania e Sadri Abazit”. Baltë?

Postuar në 20 Tetor, 2015 16:06

Damian Gjiknuri, ministër i Energjisë dhe Industrisë mori sot mbrojtjen publike të kryeministrit për akuzat e Kontrollit të Lartë të Shtetit për Marrëveshjen e Mirëkuptimit.  Menjëherë pas Edi Ramës, ka reaguar kryetari i opozitës, i cili me letër në dorë ka bërë të ditur se kush janë njerëzit afër kryeministrit që kanë përfituar para publike nga tenderat. “Çfarë bënë: 5 miliardë ia ka dhënë ndërtuesit të sarajeve të Edi Ramës, ka dy javë që nuk thotë asnjë fjalë, por e mohon edhe pse opozita e denoncon:

850 milionë lekë i janë dhënë Safet Gjicit.

Subscribe to RSS - paraja publike