Papa

Papa: T’u kthejmë krenarinë të varfërve

Postuar në 12 Nëntor, 2016 09:39

"Unë dua të kërkoj falje për ata të krishterë që kthejnë shikimin në një drejtim tjetër kur takojnë një të varfër". Këto ishin fjalët e papa Françeskut gjatë një takimi me mijëra të pastrenë në selinë e shenjtë në Vatikan.

"Ju kërkoj falje nëse ndonjëherë ju kam fyer me  fjalët e mia, por edhe për të gjithë të krishterët që lexojnë Biblën dhe nuk e kuptojnë se thelbi i saj është pikërisht varfëria,"- tha kreu i Kishës Katolike duke shtuar se mësimi kryesor i krishterimit është se gjithmonë duhet t’i shtrijmë  dorën e ndihmës dikujt që ka nevojë.

“Kisha t’u qëndrojë pranë homoseksualëve dhe transgjinorëve. Por mësimi në shkollë i teorisë gjinore është kolonizim ideologjik”

Postuar në 03 Tetor, 2016 10:09

Papa Françesku ka folur në rrugën e kthimit nga Gjeorgjia për disa çështje delikate për të cilat Kisha Katolike ka mbajtur qëndrime të ngurta deri më sot.
Françesku ka deklaruar se priftërinjtë, kisha në tërësi nuk duhet t’i braktisë apo t’i mbajë larg personat me tendenca homoseksuale, apo transseksualët. Sipas tij Jezui nuk do t’i largonte, ndaj edhe detyra e nxënësve të tij kjo është: të afrojnë me Zotin çdo njeri.

“Dekristianizimi i Europës po përparon. Kisha duhet të ndryshojë prezantimin. Nuk ndihem një dështak”

Postuar në 08 Shtator, 2016 15:34

Papa Benendikti XVI, Ratzinger, publikon së fundmi një libër: “Bisedat e fundit”. Një lloj rrëfimi thuajse intim mbi jetën e tij si Papë. “Corriere della Sera” përcjell disa pasazhe, të cilat i sjellim në mënyrë të shkurtuar:

 

E shkruajta unë tekstin e dorëheqjes

Mos identifikoni Islamin me dhunën, paraja kërcënimi më i madh terrorist i njerëzimit

Postuar në 01 Gusht, 2016 12:27

Papa Françesku e quan të gabuar qasjen e atyre që identifikojnë Islamin me dhunën, duke thënë se rrënjët e terrorizimit janë padrejtësitë sociaale dhe idhujtaria për paranë.

Papa: "Ballkanizimi" po kërcënon Europën

Postuar në 27 Qershor, 2016 11:46

Situata e krijuar pas shkëputjes së Britanisë nga BE nuk ka lënë indiferent as Papa Françeskun. Kreu i Kishës katolike, ka tërhequr vërejtjen nga rreziku i “ballkanizimit” të Bashkimit Evropian dhe ka vlerësuar se për ta evituar këtë, BE do të duhej të forconte “kreativitetin” e vet dhe të mësojë për të pranuar “ndarjet e shëndosha” në radhët e veta.
Duke biseduar me gazetarë në avion pas kthimit nga vizita në Armeni, papa ka përmendur rrezikun nga rajonet si Skocia e Katalonja që ta shpallin ndarjen dhe kjo gjë do të sillte “ballkanizimin e Evropës”.

Kristianët kanë “mision të konvertojnë” myslimanët

Postuar në 25 Maj, 2016 11:17

Kristianët kanë “mision të konvertojnë” myslimanët dhe anëtarë të tjerë të besimeve të krishtera. Deklarata është bërë nga një prej ndihmësve të Papa Françeskut, kardinali Kurt Koch.Një mendimi i tillë prej tij është dhënë pas një dialogu ndërfetar mes zyrtarëve të kishës Katolike dhe liderëve hebre, që u organizua me dyer të mbyllura në Institutin Woolf në Kembrixh, Angli.

Anashkalim dhe shkelje e ligjit si standard – që nga restaurimi i kryeministrisë e deri te busti i Clinton në Sarandë

Postuar në 17 Maj, 2016 18:25

Një media lokale e Sarandës, “sarandaweb.net”, raporton se Këshilli Bashkiak i këtij qyteti ka miratuar – me propozim – të kryetares së bashkisë, Floriana Koka – vendosjen e një busti të Hillary Clinton, në bulevardin kryesor të qytetit. Meqenëse koha dhe nervi për të debatuar për monumentet që ngremë, një formë e ngurtësuar e kujtesës së të ardhmes, nuk ekziston, mbetet që vëmendja të transferohet te prcedurat dhe transparenca. Ja si po procedohet për bustin e Clinton, sipas “sarandaweb.net”:

Papa nderohet me çmimin “Karli i Madh”: Europës i duhet një Transfuzion i Kujtesës

Postuar në 06 Maj, 2016 16:38

Papa Françesku është nderuar me çmimin “Karli i Madh” duke u renditur si personi i katërt joeuropian që e merr atë. Çmimi u themelua në vitin 1949 nga Kurt Pfeiffer për të nderuar ata që japin më shumë kontribut në “mirëkuptimin europiano-perëndimor”, meqenëse Europa vinte nga një luftë shkatërrimtare.

Individualizmi e vrau të majtën

Postuar në 24 Prill, 2016 19:42

Mario Tronti, filozof italian, themelues i “operaizmit”( https://en.wikipedia.org/wiki/Mario_Tronti) (punëtorizmit)  i ka dhënë një intervistë italianes “Avvenire”. Tronti e  trajton krizën e tanishme, që është një krizë e përgjithshme nga perspektiva e detyrave që ajo i parashtron të majtës, e cila në shikimin e tij është më afër nevojave të vërteta njerëzore.

Afër lumturimit të 38 shqiptarëve

Postuar në 23 Prill, 2016 11:30

Kisha Katolike në Shqipëri njoftoi të enjten se 38 martirë të fesë të kohës së komunizmit do të lumturohen në Romë këtë vit. Martirët u ekzekutuan ose vdiqën në burgje gjatë periudhës mes vitit 1944 dhe 1969, kur regjimi komunist i Hoxhës nisi një fushatë dhune kundër opozitarëve të mundshëm, duke përndjekur në shkallë të gjerë udhëheqësit katolikë, një pjesë e madhe e të cilëve, humbën jetën në burgje ose u ekzekutuan, por nuk e braktisën besimin e vet. Shumica janë priftërinj katolikë, por mes tyre është edhe Maria Tuzi, një murgeshë e cila humbi jetën në tortura kur qe vetëm 20 vjeç.

Pages

Subscribe to RSS - Papa