papa francesco

Ironizohet Papa në muret e Romës, paraqitet si "Kill Bill"

Postuar në 04 Janar, 2020 16:31

Incidenti i Papa Françeskut më një besimtare të cilën e qëlloi në dorë ka sjellë një reagim të papritur. Një artist rrugës në Romë, i quajtur Harrygreb, ka vizatuar në mur në rrugicën Campanella në qendër të kryeqytetit Italian, Papën të paraqitur si Kill Bill, filmi i Quentin Tarantino. Në fakt Papa qëndron mbi personazhin e luajtur nga Uma Thurman, një ironi kjo për sjelljen e Vikarit të Zotit në Tokë.

Corriere raporton se Harygreb është arrestuar dhe shoqëruar në kuesturë ndërkohë që muralet janë fshirë.

62 klerikë dhe studiues/Letër përmes së cilës akuzojnë Papa Françeskun për përhapje herezish

Postuar në 25 Shtator, 2017 13:53

Nismat për ndryshim të ndërmarra nga Papa Françesku nuk kanë kaluar pa kundërshtime. Një grup klerikësh dhe studiuesish nga e mbarë bota kanë ndërmarrë një hap shumë të rrallë, teksa i kanë paraqitur kreut të Vatikani, një letër 25 prej faqesh përmes të cilës akuzojnë Papën se po përhap herezi që lidhen me martesën, jetën morale dhe përthithjen e librave të shenjtë.

Subscribe to RSS - papa francesco