pagesa

Zgjidhjet autoktone shqiptare/Nga "i vrarë padrejtësisht" në "humbje jete aksidentalisht"

Postuar në 14 Dhjetor, 2020 22:50

 

Vdekja e Klodian Rashës ishte tragjike, pavarësisht rrethanave. Rebelimi huliganesk që pasoi ishte një karikaturë karagjozësh, ndërkohë që vendimi i sotshëm i qeverisë shqiptare për të akorduar një pension të posaçëm për familjen e tij, bazuar në ligjin për sigurimet shoqërore, është drama e vërtetë e kësaj shoqërie.

Përkufizimi në vendimin e Këshillit të Ministrave i asaj që ndodhi është përtej çdo norme logjike:

Propozime nga e majta: Qeveria të paguajë sigurimet shoqërore për 61 mijë të papunët e pandemisë

Postuar në 28 Prill, 2020 16:32

Problemi ekonomik po fiton terren mbi atë shëndetësor të krijuar nga epidemia. Nëse qeveria sot deklaron jo pa të drejtë se e mbajti në kontroll epideminë, ndonëse shkaqet e kësaj dukurie mund të jenë komplekse, ajo ende nuk di të përgjigjet për situatën ekonomiko-sociale të krijuar. 

Çështja që ngre krye këtu është ajo sociale dhe lidhet me shtresat më të varfra të shoqërisë që nuk mund t’ia lejojnë vetes të kenë qoftë edhe një të papunë në shtëpi, e jo më papunësi gati dymujore. 

S’ka kthim lekësh nga kompanitë e sigurimeve, edhe AMF kundër lehtësive për klientët

Postuar në 08 Prill, 2020 15:56

Kompanitë e sigurimeve në Shqipëri as që kanë ndërmend të t’u kthejnë para klientëve të tyre për kohën që ata nuk e kanë përdorur automjetin si pasojë e masave ndaluese të qeverisë. I kontaktuar me telefon, drejtori i SIGAL, njërës prej kompanive që operon në tregun shqiptar,  tha për TvT se ka vendosur  të mos falë detyrimet që lidhen me policat e sigurimit.

AVNI PONARI, drejtor i Sigal: 

12 mijë euro për një kek. Ministri grek i Bujqësisë detyrohet të paguajë nga xhepi

Postuar në 23 Janar, 2020 13:18

Ministri grek i Bujqësisë, Makis Voridis, është vënë në qendër të “një furtune” mediatike pasi postoi në faqen online të Ministrisë çmimin e kekut të Vitit të Ri për personelin. 12 mijë euro. Me idenë se po krenohej, ministri bëri autogol, pasi siç raportojnë mediat greke, në mediat sociale i janë kundërvënë të gjithë thuajse duke pyetur se çfarë ka keku brenda të kushtojë kaq shumë.

Rruga Durrës-Tiranë bëhet me pagesë

Postuar në 13 Qershor, 2018 14:09

Në ndryshim nga rasti i rrugës Durrës-Kukës, kryeministri është kujdesur që të njoftojë rindërtimin e rrugës Tiranë-Ndroq-Plepa që do të kalohet falas. Ai ka folur nga Durrësi ka janë prezantuar disa projekte infrastrukturore.

Njoftimi i kryeministrit për tarifimin e këtij aksi kombëtar bëhet teksa autostrada Tiranë-Durrës po i nënshtrohet riasfaltimit në mënyrë që edhe konçesionari që do marrë në përdorim rrugën ta gjejë gati.

(Minuta 35)

“Hipotekohet” investimi për inceneratorin e Fierit

Postuar në 15 Janar, 2018 11:22

Teksa kompania Integrated Technology Waste Treatment Fier është në kërkim të një vendi për ngritjen e impiantit të trajtimit të mbetjeve në Fier, Ministria e Financave ka paguar në ditët e fundit të vitit 2017 një faturë tjetër prej 108 milionë lekësh (rreth 820 mijë euro) ndaj kompanisë që ka fituar koncesionin.

Monitor shkruan se kompania po merr pagesa të rregullta nga Thesari edhe pse kaloi një kalvar konfliktesh me komunitetin në Qarkun e Fierit, të cilët me protesta agresive nuk po lejojnë ndërtimin e  impiantit në vendin që ishte planifikuar fillimisht në Mbrostar.

Banesat Sociale, Bashkia e Tiranës do të nxjerrë në rrugë 70 familje

Postuar në 23 Tetor, 2017 15:32

Shtrëngesat e Bashkisë së Tiranës, për të paguar sa më shpejt, i kanë detyruar 70 familje në Shkozë që të dalin nga banesat sociale. Banorët shprehin shqetësimet e tyre për kameran e TemA TV, ndërsa shtojnë se pamundësia ekonomike është shkaku i mospagesave të qerave.

Tre komplekset e pallateve sociale në Shkozë po zjejnë këto ditë nga shqetësimet e banorëve, të cilët duhet të paguajnë detyrimet, ndryshe do të gjenden në mes të 4 rrugëve. Në të 20-a shkallët jetojnë 370 familje, por vetëm 70 prej tyre klasifikohen si debitorë të këqinj.

Kur do veprojë ligji në tregun oligopol të sigurimeve që rrjep shqiptarët?

Postuar në 12 Mars, 2017 15:31

30 mijë shqiptarë nuk kanë marrë asnjë kacidhe nga sigurimet që ata kanë paguar për automjetet e tyre. Kështu raporton sot Vizion Plus që ngre një çështje e cila kërkon trajtim urgjent. Sipas deputetit socialist, Ervin Bushati, që është prononcuar, ndërhyrjet ligjore nuk kanë sjellë përmirëism të situatës dhe për rrjedhojë borxhi është rritur, por edhe të drejtat e qytetarëve janë cenuar. AMF-ja në krye të së cilës ishte deri së fundmi, Enkeleda Shehi, është një ent skandaloz që bën sehir.

Kryeministri: “Rroga e mjekëve sipas volumit të punës...Të shfrytëzojnë kapacitetet spitalore për vete pas orarit të punës”

Postuar në 14 Maj, 2016 02:20

Kryeministri Edi Rama ka qenë sot në hapjen e Qendrës së re të Konsultave Ambulatore pranë QSUT-së, që siç shkruan Zyra e Shtypit e kryeninistrisë “është modeli i parë në QSUT-së në ofrimin dhe marrjen e shërbimeve mjekësore me një ndalesë”. Kryeministri ka diskutuar edhe me mjekët e QSUT0së me të cilët ka ndarë pikëmapmjen se interesi i përbashkët e do që mjekët të shfrytëzojnë privatisht QSUT-në, por edhe në vlerësimin e tyre me pagesë sipas volumit të punës.  “Ndërkohë, ne duhet të kalojmë tek shpërblimi i mjekëve sipas volumit të punës dhe jo me rroga fikse.

Pse puna e grave nuk llogaritet si prodhim?

Postuar në 15 Prill, 2016 17:09

Është bërë një tregues kaq i njohur sa pak njerëz janë të vetëdijshëm për faktin se krijimi dhe matja e PBB-së bazohet në shumë supozime dhe vlerësime. Por mes këtyre supozimeve dhe vlerësimeve, dy faktorë janë përjashtuar dhe nuk merren parasysh: ndryshimet në treguesit e mjedisit; dhe puna e papaguar në shtëpi apo puna vullnetare.

Pages

Subscribe to RSS - pagesa