pagat

Superpaga për organet e reja të drejtësisë, rritje me 28%

Postuar në 20 Nëntor, 2019 21:30

Organet e reja të drejtësisë bashkë me ato që janë tashmë funksionale do ti kushtojnë shtrenjtë buxhetit të shtetit për vitin e ardhshëm. Ministrja e Drejtësisë Etilda Gjonaj ka paraqitur në Kuvend draft-buxhetin e institucionit të saj për vitin e ardhshëm, ku u vu re një rritje prej 11% e fondeve për organet e reja, për një total prej 5.7 miliardë lekësh apo rreth 57 milionë dollarë.

Për SPAK, i cili do të ketë në total rreth 115 punonjës, janë parashikuar të shpenzohen afërsisht 3.5 milionë dollarë, ndërkohë që kosto të konsiderueshme do të kenë edhe Poli i Drejtësisë.

Rritje rrogash me pikatore

Postuar në 17 Tetor, 2018 20:02

Kryeministri zbardhi sot detaje nga buxheti 2019. Ajo që nuk dihej ishte masa e rritjes së rrogave për një kategori buxhetorësh, pasi propozimet për paketën e re fiskale janë bërë publike nga ministri i Financave.

Qeveria zgjidh punë vetëm po i zure derën

Postuar në 28 Dhjetor, 2017 12:23

U desh rrugëtimi me këmbë nga Patosi në Tiranë qe naftëtarët e rafinerisë së Ballshit të merrnin zgjidhje për pagat e prapambetura të muajit nëntor. Thuajse i njëjti film si me banorët e Zharrzës që themeluar të parët këtë lloj proteste, duke detyruar ministrin e linjës të ulet në bisedime.

Përse duhet që bisedimet të kryhen në Tiranë dhe pasi naftëtarët zënë derën e ministrit, kësaj pyetje vetëm qeveria mund t'i japë përgjigje. Gjithsesi  pas takimit me ministrin Gjiknuri është rënë dakord që naftëtarët do të marrin 100% të pagës së tyre për muajin nëntor.

Sistem i ri i online për pagat e nënpunësve të administratës

Postuar në 25 Prill, 2017 15:05

Departamenti i Administratës Publike, ka prezantuar një sistem të ri të unifikuar për gjenerimin e pagës së punonjësve të administratës. Ky sistem u prezantua nga minister e Inovacionit, Milena Harito dhe Zvministri i Financave, Ervin Mete. Ky sistem sipas zvministrit Mete është pjesë e strategjisë së qeverisë për mirëmnaxhimin e financave publike. 

Bloomberg, ekonomitë e vogla me bankierët më të shtrenjtë në Europë

Postuar në 23 Nëntor, 2016 10:57

Mario Draghi mund të jetë kreu i Bankës Qëndrore Europiane me një pagë vjetore 386.000 euro, por të ardhurat e tij janë më të ulëta se krerët e Bankave Qëndrore të Italisë Gjermanisë dhe Belgjikës. Ky i fundit paguhet me 480,000 euro në vit. Bloomberg thotë se nuk ka shumë logjikë se si janë përllogaritur këto paga, pasi ekonomia belge është mezi 1/8 e ekonomisë gjermane, por Smets ka një pagë 10% më shumë se presidenti i Bundesbank, Jens ëeidmann.

FMN: Tatimi progresiv dështoi, qeveria e paaftë të mbledhë taksat. Sugjerim për rritjen e tatmit mbi pagën

Postuar në 22 Tetor, 2016 12:14

Ndryshimet e fundit në administratën tatimore dhe doganore janë rezultat i performancës së dobët në Tatime dhe Dogana. Qeveria vazhdon ta trajtojë këtë defiçencë në mbledhjen e të ardhurave si çështje emrash, por ajo që thotë FMN lidhet me dështimin e tatimit progresiv dhe normën e ulët të taksave.
Në një raport të fundit, Fondi Monetar Ndërkombëtar ka vënë në dukje se qeveria shqiptare nuk ka arritur të përmirësojë të ardhurat buxhetore, pavarësisht rritjes së taksave më 2014, duke e bërë Shqipërinë vendin me taksat më të larta në rajon dhe me rendimentin më të ulët fiskal.

Ahmetaj: Afër dakordësisë me FMN për rritjen e pagave dhe pensioneve pa prekur borxhin. Por qeveria nuk thotë ku do t'i gjejë paratë!

Postuar në 09 Tetor, 2016 11:34

Fondi Monetar dhe Banka Botërore raportohet se kanë dhënë miratimin për rritjen e pagave dhe pensioneve dhe financimin e Reformës në Drejtësi me buxhetin e 2017-s. Ministri i Financave, Arben Ahmetaj, i cili ndodhet në SHBA, ku po mbahen takimet vjetore të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore, tha dje për “Top Channel” se se rritja e pagave dhe pensioneve nuk do të sjellë rritje të borxhit. “Për vitin tjetër buxhetor jemi afër dakordësisë për të financuar një sërë reformash, si atë në drejtësi, atë territoriale, atë në administratën publike dhe rritjen e pagave dhe pensioneve.

Fli i qetë o Guvernator, se nuk po ankohet njeri për pagat!

Postuar në 06 Tetor, 2016 16:09

Nëse ka një njeri që duhej të gëzohej për rritjen e pagave në këtë moment në Shqipëri, duhej të ishte Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko.

Suksesi i reformës territoriale, do kurseheshin 80 mln dollarë, por kostoja e pagave u rrit me me 35%, investimet u ulën me 41%

Postuar në 04 Tetor, 2016 12:15

Reforma e re territoriale që reduktoi numrin e njësive vendore nga rreth 360 në vetëm 60 njësi nuk ka sjellë rezultatet e pritshme për të kursyer rreth 80 milionë euro në formën e shpenzimeve për pagesat e personelit, por përkundrazi i ka rritur edhe më tej ato.

5-10% rritja e pagave, 3% pensionet, Ahmetaj me mision për të bindur FMN

Postuar në 04 Tetor, 2016 10:16

Pak ditë më parë kryeministri lajmëroi një rritje mbresëlënëse të pagave dhe pensioneve, të parashikuara në buxhetin e vitit që vjen. Jo pa qëllim rritja vjen në 2017 që është edhe vit elektoral, praktikë kjo e çdo qeverie që futet me dilema në zgjedhje. Në mbledhjen e asamblesë së Partisë Socialiste kryeministri foli për një shumë 100 milionë dollarë që do shkojë si fond pagash e pensionesh në familjet shqiptare.  Por qeveria duket se nuk ka definuar sa do jetë rritja për kategorinë e buxhetorëve dhe pensionet.

Pages

Subscribe to RSS - pagat