pafajesia

Reformë me dy standarde

Postuar në 10 Prill, 2017 08:54

Debati i para disa ditëve, i kufizuar vetëm në shkrime në mediat online dhe nga një koment injorues i kryeministrit, mbi nenin 449 që ndalon rihapjen e çështjeve në dëm të të pandehurit kur është dhënë vendim pafajësie, ka qenë prezent edhe në radhët e ekspertëve. Në një shkrim të vetin “reporter.al” i ka marrë një prononcim autorit të nenit në fjalë, Artan Hoxha, i cili referon praktikat e disa vendeve europiane.

Presidenti inicion hetim për gjyqtarët që dhanë pafajësi për Hakmarrjen për Drejtësi

Postuar në 14 Shkurt, 2017 15:38

Këshilli i Lartë i Drejtësisë njofton se do të nisë hetimin për shkelje disiplinore për gjyqtarët e Gjykatës së Apelit të Krimeve të Rënda në Tiranë, të cilët dhanë vendim pafajësie për anëtarët e organizatës “Hakmarrja për Drejtësi”. Iniciativa është marrë nga Presidenti i Republikës si kryetar I Këshillit dhe konkretisht detyrën e verifikimit të “dyshimvet të arsyeshme të ngritura në media dhe në opinionin public”, do ta bëjëë sipas ligjit Inspektoriati.

Pafajësi për “Hakmarrjen për Drejtësi”. Berisha: Do lirohet edhe Aldo Bare

Postuar në 13 Shkurt, 2017 13:19

Gjykata e Apelit i ka dhënë pafajësi anëtarëve të organizatës “Hakmarrja për Drejtësi”. Procesi ka një odise të gjatë; në mars të 2016 Gjykata e Lartë riktheu për gjykim dosjen duke ia kaluar atë për gjykim Apelit të Krimeve të Rënda. Organizata erdhi në vëmendje pas publikimit të akuzave dhe arrestimit të anëtarëve të saj në vitin 1996. Themelues të saj akuzohet se janë Orik dhe Leart Shyti me anëtarë të supozuar Altin Arapin, Pasho Novruzi, Dritan Hate, Gëzim Gjoni, Gentian Haka, Nikolin Novruzi, Roland Shyti, Kreshnik Spahiu.

Çështja “Stepinac”, tensione diplomatike mes Serbisë dhe Kroacisë

Postuar në 27 Korrik, 2016 12:48

Çështja “Stepinac” ka sjellë tensionim të raporteve serbo-kroate. Vendimi i një gjykate kroate për të rrëzuar vendimin e gjyqit jugosllav të vitit 1946 për dënimin e peshkopit të Zagrebit Alojzije Stepinac, si bashkëpunëtor i fashizmit dhe nazizimit dhe pjesëmarrës dhe organiztaor i konvertimeve me forcë të serbëve ortodoksë, është vlerësuar nga Beogradi zyrtar si një hap mbrapa dhe me pasoja. Në këtë kuadër, Ministria e Jashtem serbe, i ka dërguar në notë proteste Zagrebit përmes së cilës kujton se OKB dhe BE-ja e ndalon restaurimin e ideologjive fashiste dhe të fashizmit.

Një dhuratë për kongresin e PS-së. Studioja “Clifford Chance” me letër, laps dhe firmë: Ilir Meta është kristali në aferën CEZ-DIA

Postuar në 27 Janar, 2016 14:45

Sot disa media kanë publikuar një letër që studioja ligjore “Clifford Chance”, e cila përfaqëson palën shqiptare në arbitrazh përballë kompanisë “DIA” të Kastriot Ismailajt, i ka dërguar kreut të OSHEE, Ardian Çela dhe ministrit të Energjisë, Damian Gjiknuri. Në letër, studioja e cila në thelb përfaqëson vetëm interesat e veta dhe nuk ka pse ta vëjë shumë ujët në zjarr për atë që ndodh në Shqipëri, thuhet se Ilir Meta nuk rezulton i përfshirë në aferën “CEZ-DIA” e cila u bë kryeteatri i para disa muajve. “Ne mund t’ju sigurojmë që nuk disponojmë asnjë të dhënë që e lidh z.

Subscribe to RSS - pafajesia