oshee

Futet në lojë padia civile ndaj Ismailajt, kërkohet kthimi i 4.8 milionë eurove

Postuar në 24 Shtator, 2015 08:41

Në kohën që po përflitet kalimi i shumave të mëdha të përfituara nga DIA në kompani afër Ilir Metës, lidhur me skandalin e mbledhjes së borxheve të CEZ, del në skenë një tjetër variant për destinacionin e parave. Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike, është duke përgatitur një padi civile ndaj Kastriot Ismailajt, administratorit të kompanisë ‘Debt International Advisory’ (DIA) për t'i kthyer shumën prej më shumë se 4.8 milionë euro, që ka zhvatur gjatë kohës që ka vjelë borxhet e kompanisë ceke.

Rihapet loja, LSI: “Kanë ndërruar Durim Bamin me Kastriot Ismailajn”. Serial akuzash - për “Opinion, për Berishën. Aludime për Edi Ramën

Postuar në 23 Shtator, 2015 00:34

CEZ dhe implikimi i supozuar i Ilir Metës në të, është rimarrë sot si temë nga emisioni “Opinion” ku kanë qenë përfaqësues të Lëvizjes Socialiste për Integrim dhe të Partisë Demokratike. Fillimisht duhet thënë se në studio janë nxjerrë disa pretendime për vetë organizimin e emisionit, qëllimin dhe përshtatjen e tij me axhenca politike. Ylli Manjani i LSI-së tha se “ky emision është përgatitur në Sheraton”.

Auditi nuk certifikon bilancet e OSHEE-së: Ka mospërputhje të dhënash

Postuar në 31 Gusht, 2015 16:58

Në një raportim për BIRN, gazetari Gjergj Erebara njofton se OSHEE, Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike, nuk arriti të marrë çertifikimin e audituesve për bilancin e vet për vitin 2014 pasi grupi i auditorëve deklaroi se nuk kishte sigurinë e mjaftueshme për të dhënë një opinion pozitiv dhe se në bilancin e OSHEE-së gjenden disa të dhëna që janë në mospërputhje. Më poshtë shkrimi:

Ujkut mëlçitë në qafë. OSHEE Durrës i jep tender inxhinierit të vet

Postuar në 25 Gusht, 2015 17:05

OSHEE Durrës i jep një tender 300 mijë USD kompanisë private të kryeinxhinierit të vet Plator Mehmeti. Syri.net zbardhi sot një kontratë prokurimi, që ngre dyshime të forta për korrupsion. Bëhet fjalë për një prokurim me negocim të drejtpërdrejtë, pa tender dhe pa shpallje paraprake të kontratës, përmes të cilit OSHEE e Durrësit ka blerë 33.6 milionë lekë ose mbi 300 mijë dollarë materiale elektrike.

Partia OSHEE i përgjigjet partisë PD: Edhe ti ke vjedhur kur ishe në pushtet!

Postuar në 18 Gusht, 2015 17:48

Administrata, “kualifikime” non stop. OSHEE mbi 500 mijë euro tender për të trajnuar stafin...

Postuar në 17 Gusht, 2015 19:43

Plot 720 milionë lekë të vjetra nga fondet e veta (mbi 500 mijë euro), planifikon të harxhojë OSHEE, për kualifikimin e stafit. Syri.net zbulon një tjetër institucion që “investon” për kualifikimin e stafit të tij. Sipas Syri-t, kriteret e konkurrentëve duken të specifikuara për një kompani të paracaktuar. Pasi 150 veta staf e kaq pedagogë nuk i ka as fakulteti i inxhinierisë elektrike. Ky është një dokument kuptimplotë që tregon se përse përdoren paratë e qytetarëve që po bëjnë burg për 30 mijë lekë të vjetra energji të papaguar.

ARMO, probleme edhe me pagesat e energjisë. OSHEE kërkon sekuestro për 11 fatura të papaguara

Postuar në 17 Gusht, 2015 14:19

Kompania ARMO e përpunimit të naftës “bie në rrjetën” e Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë. Ky i fundit ka kërkuar sekuestro konservative për shkak se ARMO rezulton debitore ndaj OSHEE me 11 fatura të papaguara. “OSHEE i ka bllokuar ARMO-s llogaritë rrjedhëse, pas lëshimit të titullit ekzekutiv për detyrimet e papaguara të energjisë elektrike”, shkruan revista “Monitor” që raporton se janë disa që kanë kërkuar në QKR sekuestro. Borxhi i naftës së kompanisë është 267 milionë dollarë, prej të cilave 209 milionë bankave, kurse borxhi tatimor 53 miliomë dollarë.

Shqipëria, sekreti i fundit/Të heqin dritat, kur as nuk t'i sjellin

Postuar në 09 Gusht, 2015 16:15

Ngjan thuajse e pashmangshme që dritat të mungojnë aty ku ka shumë njerëz. Kjo po ndodh aktualisht në Jug të Shqipërisë, aty ku shpresohet që të fitojmë turizmin si sfidë edhe ekonomike, apo imazhi. Mirëpo punët nisin mbrapsht. P.sh lajmet e para që erdhën nga bregdeti ishin ato që kishin të bënin me ndërprerjen e furnizimit me energji të atyre subjekteve që rezultonin debitore ndaj OSHEE-së. Edhe pse një goditje jo shumë e gjetur, sërish enti në fjalë është në të drejtën ligjore të zbatojë masat e mësipërme.

Pages

Subscribe to RSS - oshee