ornela cuci

Qeset dalin nga qarkullimi, nga data 4 korrik modele të reja

Postuar në 10 Qershor, 2018 13:53

Reduktimi i mëtejshëm i qeseve plastike dhe prodhimi i tyre sipas një standardi të ri, i cili do të synojë ripërdorimin për qytetarët. Pas datës 4 korrik, qeset e rëndomta nuk do të hidhen më në treg, ndërsa vendimi për mbrojtjen e natyrës dhe shëndetit i propozuar nga Ministria e Mjedisit është mirëpritur edhe nga ricikluesit. 

Inceneratorët, zv.ministrja e Mjedisit: "E kemi kusht nga BE, deri në 2023"

Postuar në 21 Mars, 2018 18:56

Qeveria e justifikon vendosjen masive të inceneratorëve me një kusht të Unionit Evropian për vendet kandidate për në BE. Sipas Komisionit Evropian vendet duhet të arrijnë që të mos mbajnë në landfille më tepër 10 përqind të mbetjeve deri në 2030. Ndërsa qeveria shqiptare “nxiton” dhe e vë afatin deri në vitin 2023.

TemaTv

Subscribe to RSS - ornela cuci