opinioni

Populizmi sot po "shtrëngon dhëmbët" rreth kryeministrit populist grek

Postuar në 16 Korrik, 2017 17:09

Alexis Papachelas shkruan sot një opinion në gazetën që drejton “Kathimerini” që titullohet: Të ngatërrosh vulgaritetin me radikalizmin.

Duke marrë shkas nga një konferencë biznesi në të cilën disa politikanë kishin nisur zakonin e akuzave reciproke, Papachelas tërheq vëmendjen në një situatë ligjërimore për të cilën ka përgjegjësi të madhe politika.

Para Triestes, ministri i Jashtëm italian: BE duhet të njohë arritjet e Shqipërisë

Postuar në 11 Korrik, 2017 10:15

“Shqiptarja.com” publikon sot një opinion të ministrit të Jashtëm të Italisë, Angelino Alfano, një ditë përpara Samitit të Triestes. Në opinionin e tij, Alfano flet për rëndësinë e Samitit dhe Nismës së Berlinit në integrimin e tyre rajonal dhe afrimin me BE-në, por edhe në forcimin e institucioneve. Alfano ka bërë të ditur se Italia do të kërkojë që të njihet përparimi i Shqipërisë në këto muajt e fundit, duke anashkaluar kështu problemet elektorale, që do të sanksionohen në fakt si të tilla, ose jo, nga raporti përfundimtar i OSBE-ODIHR. 

Një optikë tjetër - nga jashtë - për rezultatin e 25 qershorit

Postuar në 03 Korrik, 2017 11:02

Gazeta greke “Ta Nea”, e afërt me të majtën dhe socialistët e PASOK, i linte vend në datën 1 korrik një shkrimi të një autori të quajtur Telemak Kocias, që prezantohet si shkrimtar i lindur në Vrisera të Gjirokastrës. Autori në fjalë që ka gjetur një dritare jo të vogël në shtyptin grek, e titullon shkrimin e vet: Quo Vadis Albania?

Nuk është larg së besuari se kombi shqiptar ka tani një profet*

Postuar në 27 Qershor, 2017 13:59

Ashtu si dhe Sali Berisha më 2009, që i dha një mandat të dytë radhazi PDsë me 70 vende në Kuvend, edhe Kryeministri aktual arriti të njëjtën performancë për një qeverisje të paktën 8- vjeçare. Shpresojmë që krahasimi të përfundojë këtu. Mandati i dytë i Berishës nuk la kujtim të mirë. Ai bëri gabimet më të mëdha kur e kujtoi veten në zenitin e fuqisë së tij. Ky rrezik e kanos Edi Ramën sot kur po akumulon në duart e tij levat kryesore të pushtetit efektiv: parlamentin, qeverinë dhe drejtësinë e re të post-vettingut.

Tani duhet të mbajë premtimet për reforma*

Postuar në 27 Qershor, 2017 08:33

Edi Rama është qartë fituesi i këtyre zgjedhjeve, sipas rezultateve të deritanishme. Kryeministri i deritanishëm ia doli që të marrë një rezultat të shkëlqyer për socialistët, Partia Demokratike në opozitë duket se ka humbur rëndë. Nëse konfirmohen zyrtarisht rezultatet e deritanishme, Rama nuk ka nevojë më as për partner koalicioni. Pas katër vitesh qeverisjeje, shqiptarët ia dhanë atij sërish besimin, madje me një mazhorancë të konsiderueshme. Ata duket se i besojnë atij si njeriut që do të çojë përpara Shqipërinë.

Lista Basha, me sa duket është Listë vetëm e Bashës

Postuar në 28 Maj, 2017 12:44

Duket se Lista Basha është vërtet kështu: Lista Basha. Sulmet që po i bëhen sot kryetarit të PD-së për kandidatët që ka sjellë për deputetë imponojnë idenë se diçka është thyer në këtë parti mes të vjetërve dhe të rinjve. E me gjasë edhe marrëveshja e 18 majit ishte thjesht vendim personal i Bashës, askujt tjetër.

Me një opinion shumë kritik është shfaqur sot në media edhe Gjergj Lezhja, një njeri i pushtetit të Berishës, këshilltar për Sigurinë i Presidentit të Republikës, sipas të ciit Çadra dhe listat janë marrëzia e fundit e Bashës.

“Duket se bota po përgatitet për luftë”

Postuar në 27 Janar, 2017 10:22

Bota e sotme është e përmbytur nga problemet. Politikëbërësit duken konfuzë dhe të pasigurtë. Por asnjë problem nuk është më urgjent sot sesa militarizimi i politikës dhe gara e re e armatimeve. Ndalimi dhe ndryshimi I kahut të kësaj gare shkatërruese duhet të jetë prioriteti ynë kryesore. Situata e tanishme është shumë e rrezikshme. 

Jo rolit të Turqisë , Meta: Në politikën rajonale do të mbështetemi te Italia dhe Greqia

Postuar në 10 Janar, 2017 09:19

Kryetari i Kuvendit, Ilir Meta, ka publikuar në fund të dhjetorit 2016 një opinion në New Europe me titull: “Një partner i besueshëm dhe solid për axhendën euroatlantike në Ballkan”. 
Opinioni i afrohet një skice të qëndrimeve dhe drejtimeve të përgjithshme të politikës së jashtme të vendit tonë për të afirmuar modelin e deri para 3 viteve për qasje të moderuar ndaj problemeve dhe përçim të sigurisë si pasojë e tyre. 

Asnjë fjalë për Vuçiç. “Arrestimi i Haradinajt, çështje komplekse”

Postuar në 06 Janar, 2017 19:55

Kryeministri Edi Rama ka publikuar sot një opinion – qëndrim  mbi arrestimin e Ramush Haradinajt. Në asnjë prej rreshtave të tij nuk përmendet Beogradi zyrtar apo Aleksander Vuçiç, i cili në konferencën për shtyp të para dy ditëve deklaroi se do të kërkohet ekstradimi.

Pages

Subscribe to RSS - opinioni