opinioni

Presidenti: Komisioni i Venecias ka tejkaluar mandatin e vet

Postuar në 04 Tetor, 2019 13:07

President i Republikës, Ilir Meta ka autorizuar sot publikimin e komenteve të tij mbi “Projekt-Opinionin” Nr.959/2019 të përgatitur nga ekspertët anëtarë të Komisionit të Venecias “Për kompetencat e Presidentit për të caktuar datat e zgjedhjeve në një sistem parlamentar”. Letra u drejtohet për dijeni edhe anëtarëve të Komisionit të Venecias duke regjistruar kështu një lloj replike ndaj opinionit fillestar. Më poshtë komenti i plotë i Presidentit:

Letër me shumë kuptime nga Serenissima

Postuar në 27 Shtator, 2019 22:02

Publikimi i draft/opinionit të Komisionit të Venecias është celebruar si fitore e një kauze nga ana e njërës palë në Tiranë. Dikush flet për komplot, një tjetër i kërkon Ilir Metës të mbajë fjalën kur tha se do dorëhiqej nëse Venecia do mendonte ndryshe prej tij për shtyrjen e zgjedhjeve. Të gjithë luajnë teatrin e shahistit që jep shah në mënyrë të përsëritur.

Janë ngritur të gjitha çmimet. Vetëm çmimi i vrasjeve ka rënë

Postuar në 05 Prill, 2019 14:54

Frrok Çupi ka publikuar një opinion në gazetën AFP që e titullon, apo ja kanë titulluar: Plani për grusht-shteti i opozitës dhe ‘2000 të marrët’ që ka bërë gati! Gazetari në fjalë ka disa kohë që e a bërë të vetën tezën se opoizta e sotme është manipuluar, shitur apo bën pa dashje lojën e Rusisë, kurse qeveria, ashtu babaxhanërisht, është bërë meit për Perëndimin. Kjo e thjeshtuar.

Rekrutimi i opinionit dhe spektakli i instinkteve

Postuar në 06 Qershor, 2018 14:01

Tendenca për të përfshirë edhe të miturit në një debat rreth llojeve të seksit siç ka ndodhur kohët e fundit në mjaft shkolla, duket si një përpjekje për të ndryshuar domethënien e këtij debati në familjet shqiptare, duke vendosur haptazi rëndësinë e trupit përpara rëndësisë së mendjes dhe moralit. Autori i librit “Shoqëria e spektaklit”, filozofi i njohur francez Guy Debord, parashikonte që në vitet ’70 se shoqëria, përmes pushtetit të spektaklit, do të zëvendësojë qenien me aparencën dhe imazhi do të jetë gjithnjë e më shumë në vend të objektit.

Vuçiç flet në emër të Ballkanit Perëndimor: Duhet të bashkohemi ekonomikisht

Postuar në 14 Shkurt, 2018 10:25

Presidenti i Serbisë Aleksandër Vuçiç ka publikuar së fundmi një opinion në “politico.eu” të cilin e titullon: “Ballkani Perëndimor duhet të heqë barrierat tregëtare”.

Shkrimi i Vuçiç dominohet nga termi Ballkani Perëndimor dhe nga një frymë avokatie për rajonin tonë. Serbia përmendet vetëm një herë, duke na ofruar kështu një qasje më të gjerë të Vuçiç të paktën në mënyrën si do të prezantohet.

Tele-revolucionarët dhe “fundi” i protestës si mjet politik efektiv

Postuar në 28 Nëntor, 2017 12:41

Qeverisja e majtë e Alexis Tsipras, mund të shërbejë si një ilustrim shterues në rajon për llojin e politikës që ofrohet me premtime për revolucion. I ardhur në pushtet nga një e kaluar opozitare me sfond të fortë ideologjik, Tsipras dhe koalicioni i tij, morën mandat të plotë nga shoqëria greke për t’i vënë veton Europës dhe kërkesave gjermane për kursime dhe politikës së borxhit. Siç rezultoi kthesa e Tsipras ndaj kërkesës së shoqërisë greke, e cila nxori jashtë loje establishmentin e vjetër grek, ishte e paprecedentë.

“Deutsche Welle” në sulm ndaj Macron: Duhet të rritet. Ngatërron autoritetin me autoritarizmin

Postuar në 23 Korrik, 2017 19:19

Në skenë ka hyrë një lojtar i ri nga ata që po quhen se politikanë performatorë. Ky është Emmanuel Macron, presidenti i ri i Francës, zgjedhja e të cilit përballë nacionalistes Le Pen u prit me lehtësim në Europë.

Populizmi sot po "shtrëngon dhëmbët" rreth kryeministrit populist grek

Postuar në 16 Korrik, 2017 17:09

Alexis Papachelas shkruan sot një opinion në gazetën që drejton “Kathimerini” që titullohet: Të ngatërrosh vulgaritetin me radikalizmin.

Duke marrë shkas nga një konferencë biznesi në të cilën disa politikanë kishin nisur zakonin e akuzave reciproke, Papachelas tërheq vëmendjen në një situatë ligjërimore për të cilën ka përgjegjësi të madhe politika.

Para Triestes, ministri i Jashtëm italian: BE duhet të njohë arritjet e Shqipërisë

Postuar në 11 Korrik, 2017 10:15

“Shqiptarja.com” publikon sot një opinion të ministrit të Jashtëm të Italisë, Angelino Alfano, një ditë përpara Samitit të Triestes. Në opinionin e tij, Alfano flet për rëndësinë e Samitit dhe Nismës së Berlinit në integrimin e tyre rajonal dhe afrimin me BE-në, por edhe në forcimin e institucioneve. Alfano ka bërë të ditur se Italia do të kërkojë që të njihet përparimi i Shqipërisë në këto muajt e fundit, duke anashkaluar kështu problemet elektorale, që do të sanksionohen në fakt si të tilla, ose jo, nga raporti përfundimtar i OSBE-ODIHR. 

Një optikë tjetër - nga jashtë - për rezultatin e 25 qershorit

Postuar në 03 Korrik, 2017 11:02

Gazeta greke “Ta Nea”, e afërt me të majtën dhe socialistët e PASOK, i linte vend në datën 1 korrik një shkrimi të një autori të quajtur Telemak Kocias, që prezantohet si shkrimtar i lindur në Vrisera të Gjirokastrës. Autori në fjalë që ka gjetur një dritare jo të vogël në shtyptin grek, e titullon shkrimin e vet: Quo Vadis Albania?

Pages

Subscribe to RSS - opinioni