OBSH

Ebola në Kongo, OBSh deklaron emergjencë ndërkombëtare

Postuar në 18 Korrik, 2019 10:56

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka shpallur situatë të emergjencës ndërkombëtare pas shpërthimit të ebolas në Kongo. 

Rasti i infektimit me virusin në fjalë është konstatuar në qytetin e Gomas, në kufi me Ugandën dhe si përgjegjës për përhapjen e tij akuzohet një prift që mbante shumë emra. 

Pastori që solli ebolan në Goma përdorte disa emra false për të fshehur identitetin e tij

citon Associated Press zyrtarë kongolezë.

90% e ujit të ambalazhuar me mikroplastikë, OBSH rishikon rreziqet

Postuar në 18 Mars, 2018 19:35

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka njoftuar rishikimin e rreziqeve të përdorimit të shisheve plastike për ujin e pijshëm, pasi një analizë e re e disa prej markave më të njohura të ujit shisheve në botë zbuloi se më shumë se 90% përmbanin pjesë të vogla të plastikës. Një studim i mëparshëm gjeti gjithashtu nivele të larta të mikroplastikës në ujin e rubinetit.

OBSH: Vdekje të shumta nga ndotja e ajrit; Sondazhi Numbeo: Tirana më e pista në rajon!(grafikë)

Postuar në 21 Tetor, 2016 11:56

Në raportin e vitit 2016 të Organizatës Botërore të Shëndetësisë: “Ndotja e Ajrit e Ambientit: Një vlerësim global dhe pesha e sëmundjeve”, thuhet se 92% e popullsisë botërore jetojnë në zona ku niveli vjetor i ndotjes është më i lartë se normat e përcaktuara nga OBSH. Ndërkaq, Shqipëria është ndër 15 vendet e para ndër vendet e anketuara, me numri më të lartë të vdekjeve nga sëmundjet e shkaktuara nga ndotja e ajrit të ambientit për 100 mijë banorë. Ataku i zemrës për shkak të ndotjes së ajrit ka shkaktuar edhe vdekjet më të mëdha në Shqipëri, të cilat kapi shifrën e 780 të vdekurve.

Kanceri: a duhet të hamë më sallam?

Postuar në 04 Nëntor, 2015 14:01

Zemërim në mediat sociale, tituj bombastikë në shtyp: Masa e gjerë me sa duket e ka të vështirë ta pranojë atë që shpalli Organizata Botërore e Shëndetit. Por kjo nuk i ndryshon dot faktet: kremviçet, mishi i thatë dhe produkte të tjera të mishit janë kancerogjene.

Pages

Subscribe to RSS - OBSH