OBSH

OBSh: Remdesivir, interferon, hidroksiklorokina, ritonavir+lopinavir, pa efekt real kundër CoVid-19

Postuar në 16 Tetor, 2020 12:44

Organizata Botërore e Shëndetësisë deklaron se Remdesivir ka pak ose aspak efekt në trajtimin e CoVid-19 dhe përmirësimin e pacientëve të prekur prej tij. OBSH-ja ka kryer teste për të vlerësuar katër medikamente që aktualisht jepen për të trajtuar pacientët e prekur nga koronavirusi, Remdesivir, hidroksiklorokinë, interferon dhe një kombimin antiviralësh si lopinarvir dhe ritonavir. Testimi u krye me 11 266 pacientë të rritur në 500 spitale të ndryshme në 30 vende.

Covid-19 nuk është më aq vrasës sa në fillim

Postuar në 13 Tetor, 2020 16:43

Europa po përballet me atë që është cilësuar vala e dytë e pandemisë. Vende si Spanja, Franca, Italia dhe Britania e Madhe kanë vendosur masa të reja kufizuese për shkak të rritjes së numrit të rasteve të reja. Edhe në SHBA, virusi vijon të përparojë, në një kohë kur vendi po shkon drejt zgjedhjeve presidenciale.

OBSh: 2 milionë të vdekur deri në daljen e vaksinës kundër CoVid-19

Postuar në 26 Shtator, 2020 13:17

 Numri i viktimave nga koronavirusi mund të arrijë në 2 milionë njerëz përpara sesa të zhvillohet vaksina. Këtë deklaron Organizata Botërore e Shëndetësisë, sipas të cilës kjo shifër del nga projeksionet e ecurisë së sëmundjes deri më tani.

Në 9 muaj qëkurse CoVid-19 u identifikua kanë vdekur 1 milionë njerëz dhe siç është bërë e ditur vaksina në opsionin më të mirë do të vihet në përdorim në muajin mars 2021.

Apeli i OBSh: Mos reduktoni periudhën 14 ditore të karantinimit

Postuar në 17 Shtator, 2020 21:17

Drejtori i Organizatës Botërore të Shëndetësisë për Europën, Hans Kluge, ka bërë thirrje që karantina 14 ditore për personat e izoluar nuk duhet reduktuar. Sipas tij, në kushtet e tanishme, çdo lëshim do të kishte pasoja të mëdha në përhapjen e CoVid-19 në Europë, ku po verifikohet një rritje alarmante e numrit të të prekurve. 

Kluge ka shtuar se diskutimi për reduktimin e periudhës 14 ditore të karantinimit duhet të diskutohet në nivel shkencor në mënyrë që vendimet të mos jenë të pambështetura. 

OBSH: Shpresojmë se pandemia do të përfundojë në më pak se dy vjet

Postuar në 21 Gusht, 2020 22:25

Organizata Botërore e Shëndetësisë mendon se pandemia aktuale do të mund të mbyllet brenda dy viteve. Kuptohet virusi mund të qarkullojë, por statusi epidemik i tij do të ndryshojë. Të paktën kjo është shpresa e organizatës që mbështetet te menaxhimi I deritanishëm, teknologjia dhe përqendrimi i përpjekjeve kundër sëmundjes

Ndërron sërish OBSh, rregulla të reja për simptomatikët. Nuk duhen më dy tamponë

Postuar në 20 Qershor, 2020 21:46

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka ndryshuar sërish udhëzimet e veta për pacientët e prekur nga koronavirusi. Sipas kësaj organizate nuk ka më nevojë për dy tamponë negativë në mënyrë që dikush të konsiderohet i shëruar dhe të dalë nga izolimi. Për OBSh-në tashmë mjaftojnë tri ditë pa simptoma. Konkretisht izolimi përfundon sipas këtyre kritereve:

Për pacientët simtomatikë 10 ditë izolim dhe të paktën edhe tri ditë shtesë pa simtoma përfshirë këtu që nuk duhet të kenë temperaturë dhe simptoma respiratore.

OBSh-ja është një han që duhet ribërë nga e para

Postuar në 10 Qershor, 2020 23:41

Deklarata e Organizatës Botërore të Shëndetësisë se asimptomatikët nuk infektojnë ka tërhequr kritika të mëdha. Drejtori i departamentit të mjeksisë molekulare dhe virologjisë në Universitetin e Padovës, Andrea Crisanti ka deklaruar se asimptomatikët janë të rrezikshëm dhe se në të gjitha sëmundjet infektive luajnë një rol kyç në bilogjinë e agjentëve pëtogjenë. 

Ndryshon sërish rekomandimet. Epidemia vë në diskutim besueshmërinë e OBSh-së

Postuar në 09 Qershor, 2020 00:20

Kanë kaluar tashmë rreth 7 muaj që nga fillimi i epidemisë së koronavirusit, por shkenca dhe institucionet ndërkombëtare nuk kanë ende nuk përgjigje zyrtare përfundimtare rreth një protokolli të sëmundjes dhe trajtimit të saj. 

Pandemia/Prapaskenat e një marrëdhënieje të vështirë mes OBSh-së dhe Kinës

Postuar në 02 Qershor, 2020 23:36

Një investigim i Associated Press hedh dritë mbi atë që ka ndodhur gjatë muajit janar kur bota u vendos para faktit dramatik të shpërthimit epidemik të koronavirusit. 

Sipas materialeve të disponuara nga media në fjalë, Kina ka vonuar transmetimin e të dhënave për genomin e virusit me një javë dhe më shumë se kaq të dhënat klinike të poseduara prej saj për shkak se ishte vendi i parë që u prek nga epidemia. 

BE: ShBA të rikonsiderojë vendimin për mosfinancimin e OBSh-së

Postuar në 31 Maj, 2020 02:08

Bashkimi Europian i ka kërkuar zyrtarisht Shteteve të Bashkuara te Amerikës që të rikonsiderojë vendimin e vet për të ndërprerë marrëdhnëiet me Orga izatën Botërore te Shëndetësisë. 
Dy zyrtarët e lartë të Unionit, presidentja e Komisionit eurioian, Ursula Von der Leyen dhe kreu i diplomacisë, Josep Borrell kanë apeluar për thellim të bashkëpunimit dhe zgjidhje të perbashkëta në kontekstinne luftës kujder koronaviusit. 

Pages

Subscribe to RSS - OBSH