obeziteti

Një shpjegim për lidhjen fatale mes obezitetit dhe Covid-19

Postuar në 10 Shtator, 2020 17:38

Në raportimet ditore për ecurinë e pandemisë është vënë re shpesh një lidhje e drejtpërdrejtë e rasteve të vdekjeve nga Covid-19 me obezitetin. Përgjatë javëve të fundit, kjo lidhje ka ardhur duke u vendosur gjithnjë e më shumë në fokus, pasi studime të kryera në shkallë të gjerë e kanë konfirmuar plotësisht këtë lidhje dhe kanë demonstruar se edhe njerëzit që janë thjesht mbipeshë janë më të rrezikuar nga koronavirusi.

Tre faktorët që kërcënojnë njerëzimin

Postuar në 28 Janar, 2019 20:44

Shkencëtarët kanë krijuar një neologjizëm, të quajtur Syndemia Globale (Global Syndemic), për të përcaktuar atë që ata e shohin si kërcënimin më të madh ndaj njerëzimit dhe planetit: bashkëveprimin e tre "epidemive" obezitetit, kequshqyerjes dhe ndryshimeve klimatike, si një kombinim që prek shumicën e njerëzve në pothuajse çdo vend të botës.

Eksporti amerikan i obezitetit

Postuar në 02 Dhjetor, 2017 11:44

Mirëqenia e përgjithshme në botë mund të jetë rritur, por bashkë me të, dhe problemet janë shtuar. Dhe ato po shfaqen këmbëngulëse dhe të thella për nga pasojat e veta aty ku pritej më pak. Ushqimi dhe kultura e të ushqyerit është sot një ndër problemet kryesore në botë. Nga njëra anë ka qindra milionë të uritur, nga ana tjetër ka qindra milionë obezë. Të dyja janë faktorë që në fund peshojnë në jetëgjatësinë e njeriut dhe ekonominë globale.

Veliaj i shpall luftë obezitetit të fëmijëve. Terrene sportive me partneritet publik privat

Postuar në 20 Mars, 2016 13:03

Bashkia e Tiranës do të do të ndihmojë çdo investim që bëhet për sportin, duke marr përsipër punimet dhe ndërhyrjet në infrastrukturë, për të siguruar aksesueshmërinë për qytetarët, përfshi rrugët, kanalizimet. Kështu deklaroi kryebashkiaku Erion Veliaj teksa mori pjesë në fillimin  e punimeve për ndërtimin e një kompleksi sportiv, që do të zbatohet me partneritet publik privat.

Subscribe to RSS - obeziteti