novartis

Novartis ndërpret testimet për hidroksilklorokinën. Mungojnë vullnetarët

Postuar në 20 Qershor, 2020 13:35

Kompania e njohur zvicerane e prodhimit të barnave, Novartis, ka ndërprerë testimin e hidroksilklorokinës si barnë e dobishme kundër koronavirusit. Shkak është bërë mungesa e pjesëmarrësve vullnetarë në këtë testim masiv që duket se janë ndikuar nga rezultatet e testeve të tjera në këtë drejtim.

Novartis konfirmon efektivitetin e hidroksiklorokinës kundër CoVid-19

Postuar në 30 Mars, 2020 16:43

Hidroksiklorokina aprovohet si medikament i përshtatshëm dhe efektiv në luftën kundër CoVid-19 edhe nga kompania e njohur farmaceutike zvicerane, Novartis. 

Studimet paraklinike në kafshe si dhe të dhënat e para nga studimet klinike tregojnë se hidroksiklorokina e vret koronavirusin

Kanceri është kthyer në biznes. Kimioterapia nuk është zgjidhja

Postuar në 03 Tetor, 2019 15:33

Dr. Ermanno Leo, kirurg italian i specializuar në kancerin e zorrës së trashë, e cilëson biznes mënyrën sesi trajtohen tumoret.

Në një debat publik me titullin “Kërkimi farmaceutik: biznes apo shpresë”, mbajtur në maj të vitit 2017, dr. Leo thotë se industria farmaceutike shpesh bëhet pengesë për teknikat e reja të trajtimit të tumoreve.

Marrëveshje Microsoft-Novartis për përdorimin e inteligjencës arficiale në farmaceutikë

Postuar në 01 Tetor, 2019 17:48

Dy kompani të mirënjohura në fushat e tyre, zvicerania e farmaceutikës, Novartis dhe gjigandi i teknologjisë, Microsoft, kanë nisur së fudmi një bashkëpunim që synon aplikimin e pajisjeve të reja dhe inteligjencës artificiale në kërkimin dhe prodhimim e barnave, 

Si hap i parë është menduar krijimi i një laboratori inovativ të Novartis për të cilin është menduar si partner Microsoft. Në njoftimin për shtyp thuhet se ky bashkëpunim synon të rikonceptojë mënyrën e trajtimit të sëmundjeve në mbarë botën përmes barnave të reja. 

Skandali "Novartis", Prokuroria greke kërkon heqjen e imunitetit për politikanët e akuzuar

Postuar në 13 Shtator, 2019 21:39

Prokuroria supreme greke ka kërkuar nga Parlamenti heqjen e imunitetit për disa politikanë të rëndësishëm në vend që akuzohen si të përfshirë në të ashtuquajturin skandali Novartis. Prokuroria ka marrë ndër të tjera dëshmitë edhe të ish-kryeministrit Antonis Samaras dhe ish-ministrit të Jashtëm, Evangelos Venizellos dhe ka proceduar me kërkesën drejtuar legjislativit. Të dy politikanët në fjalë kanë akuzuar ish-kryeministrin Alexis Tsipras dhe ish-ministrin e Drejtësisë, Dimitris Papangelopoulos si persona kyç në influencimin politik të çështjes.

Dosja "Novartis", skandali u hetua dhe zbulua nga FBI amerikane

Postuar në 09 Shkurt, 2018 11:03

Skandali me rryshfetet me kompaninë faramaceutike "Novartis" dhe rimbursimin e barnave ku përfshihen 2 ish-kryeministra dhe 8 ish-ministra të Greqisë është një dosje që u është përcjellë autoriteteve greke nga FBI amerikane. 

Avokati grek i tre personave paditës, emrat e të cilëve nuk bëhen të ditur,  tha për mediat se FBI ka në posedim të gjitha provat materiale që vërtetojnë përfshirjen e një pjese të politikanëve të akuzuar.

Skandali "Novartis" tërbon Mitsotakis: "Lojë e Tsipras për të larguar vëmendjen nga çështja e emrit të Maqedonisë"

Postuar në 08 Shkurt, 2018 11:48

Skandali “Novartis” në Greqi që duket se përfshin në hetim një pjesë të mirë të së djathës greke, ka provokuar tensione të mëdha politike. Hetimi u njoftua nga rrjeti shtetëror ERT dhe ai do të drejtohet nga Parlamenti grek, çka presupozon se pas këtij hetimi ka patjetër një interes politik.

Për kreun e Demokracisë së Re, Kyriakos Mitsotakis, çdo gjë është një manovër e kryeministrit aktual, Alexis Tsipras, që sipas tij po bën atë që di të bëjë më mirë: të përgojojë kundërshtarët dhe të përçajë qytetarët.

Subscribe to RSS - novartis