note proteste

Kroati i famshëm Tesla. Beogradi proteston ndaj BE-së

Postuar në 11 Maj, 2020 00:12

Qeveria serbe ka dorëzuar një notë proteste ndaj Bashkimit Europian për shkak se një nga faqet online të bllokut – faqja e Qendrës për Mësimin e Fëmijëve - e përshkruante shpikësin e njohur Nikola Tesla si “kroati i famshëm”. 

Ka qenë ministri i Jashtëm serb, Ivica Daçiç që ka dërguar notën në Bruksel, ndërkohë qe para tij, ministri i Kulturës, Vladan Vukosavljeviç apeloi që BE-ja t’i kërkonte falje popullit serb.

Beogradi merr masa ndaj ambasadorit tonë. “Ose do shpallet non grata, ose do i mohohet çdo kontakt zyrtar për 6 muaj”

Postuar në 08 Tetor, 2015 15:30

Një gur i hedhur në drejtim të autobusit të ekipit kombëtar serb dhe marrëdhëniet diplomatike janë tronditur. Qesharkja është bërë normale tashmë në raportet serbo-shqiptare, teksa për këtë shkak, Ministria e Jashtme serbe ka përcjellë një notë verbale proteste. Ose më saktë është përpjekur, pasi ambasadori i Shqipërisë në Beograd, Ilir Boçka, është përgjigjur në mënyrë origjinale: nuk ka hapur telefonin.

Subscribe to RSS - note proteste