nisma

Koalicioni me qytetarët, populizëm mbi një politikë që zbatohet prej kohësh

Postuar në 30 Korrik, 2017 23:06

Ndërmarrja e kryeminisrit Edi Rama që po zhvillohet në okelion e bashkëqeverisjes me qytetarët nuk është ndonjë risi, as në planin e dokumenteve politike dhe qeveritarë dhe as në qasje. Për më tepër ajo është konfirmim i dështimeve të njëpasnjëshme në përmbushjen e objektivave që vetë qeveritë i kanë vënë vetes, duke investuar para, adoptuar koncepte dhe dokumente dhe duke kërkuar ndryshime strukturore. Dështime të cilat në fakt vënë në diskutim edhe suksesin e metodave të reja që ndihmohen nga teknologjia. 

“Assad mund të qëndrojë”

Postuar në 16 Korrik, 2017 13:31

Kështu citohet të jetë shprehur presidenti francez, Emmanuel Macron, pas bisedimeve me presidentin amerikan Donald Trump. Macron madje, ka shtuar se “Franca e ka ndryshuar doktrinën e vet për Sirinë”, duke shtuar se tani synimi është asgjësimi i grupeve terrosite kudo që ndodhen. Në fakt këtë thotë edhe Donald Trump, duke sugjeruar kështu se Assad, presdidenti sirian nuk shqetëson më kënd në Perëndim.

Censura, nga surrati i Enverit, te hallatet e aktorit në teatër

Postuar në 08 Maj, 2017 12:12

Burim i këtij shkrimi u bë reagimi i djeshëm i deputetes Majlinda Bregu.

"Dhuroji të dashurve të tu një fjalë të shkruar me dorë!"

Postuar në 25 Janar, 2017 10:54

Sa kohë keni që nuk shkruani me dorë? Pa parë radhët e një fletoreje që mbushen me bojën blu që lëshon stilolapsi? Shumëkush do të përgjigjej, që në kohën e Fakultetit. Kompjuterët i hapën rrugën një zhvillimi, por me koston se likujdimit të disa “zakoneve” që janë të vyera. Një nga këta është edhe shkrimi i dorës, i cili në ndryshim nga prodhimi unik I tastierës, ofron identifikim të dyfishtë: mënyra e të shprehurit në kombinim me kaligrafinë.

Sirianë, irakenë, afganë dhe palestinezë – nisma për krijimin e komuniteteve

Postuar në 24 Dhjetor, 2016 23:47

“Al Jazeera” raporton sot për disa zhvillime që tërheqin vëmendjen për atë se çfarë mund të bëhej me një politikë tjetër për refugjatët. Palestinezët, afganët, sirianët dhe irakenët që jetojnë në Greqi po ndërmarrin iniciativa për të krijuar komunitete funksionale, me një aktivitet minimal ekonomik. Jashtë ndihmës së qeverisë greke dhe jashtë ndihmës së Europës.

Ekonomistët më të mirë të Shqipërisë

Postuar në 28 Tetor, 2016 09:44

Shpesh në media deklarohen dy apo katër ekonomistët më të mirë të Shqipërisë, apo tre më të mirët e fushës së ekonomisë dhe të bën përshtypje fakti që kjo mënyrë veprimi nxjerr në dukje vetëm dy, tre a katër persona që kanë qenë për vite me radhë ata që kanë vendosur në lidhje me fatin e ekonomisë së Shqipërisë, ekonomi që në fakt është në gjendjen më të keqe të mundshme dhe kjo duket në nivelin e jetesës së qytetarëve të këtij vendi.

Tahiri propozon ligj për mbrojtjen e kafshëve

Postuar në 07 Shtator, 2016 21:12

Ministri i Brendshëm Saimir Tahiri ka publikuar nismën e tij për mbrojtjen e kafshëve, që pritet së shpejti të shkojë në parlament si ligji i parë i kësaj natyre.
Në 4 nenet e propozuara nga Tahiri parashikohet gjoba dhe burg për braktisjen, plagosjen, vrasjen apo edhe shfaqjet e detyruara të kafshëve.

PS-ja propozon një institut të ri: “Për kujtesën e Luftës së Dytë Botërore”

Postuar në 01 Korrik, 2016 11:01

30 deputetë të Partisë Socialiste kanë depozituar në Kuvendin e Shqipërisë një nismë përmes së cilëa kërkojnë krijimin e “Institutit të Studimeve për Kujtesën e Luftës së Dytë Botërore”. Qëllimi? Po aq fisnik sa formulari i dekriminalizimit të kësaj partie: “Për të studiuar në mënyrë të paanshme dhe profesionale rolin dhe kontributin e Shqipërisë në këtë luftë dhe në koalicionin fitues antifashist”.

Një tender më shumë...

Postuar në 23 Maj, 2016 18:41

Sot ministri i Jashtëm Ditmir Bushati njoftoi në konferencën “Investo në Shqipëri: Sfida dhe mundësi”, se  “do të ngrihet edhe një sistem informatik, i cili do të krijojë ndërlidhje në kohë reale mes selive tona diplomatike dhe institucioneve qendrore me qëllim dhënien e informacionit sa më të plotë për investitorët e huaj”.  Nga ana e vet ministria e Zhvillimit Ekonomik, Milva Ekonomi kërkoi që “diplomatët  të kenë më shumë njohuri për marrëveshjet tregtare të Shqipërisë me organizatat ndërkombëtare dhe shtetet e ndryshme”(

S'kemi rrugë tjetër, na duhen investime të mëdha

Postuar në 17 Prill, 2016 10:47

Debati nëse Qeveria ka përmbushur prtishmëritë në planin ekonomik është një nga dy shtylla që dominon retorikën politikë në vend, por edhe matësi për efiçencën e politikave që ka ndjekur koalicioni i majtë në këtë drejtim. Ka një klimë pakënaqësie për "diktaturën" fiskale që ka ndjekur qeveria dhe represionin ndaj biznesit çka është reflektuar edhe në interesin në rënie të investitorëve të huaj për Shqipërinë.

Pages

Subscribe to RSS - nisma