ngjashmeria

Si shpjegohet kjo ngjashmëri?

Postuar në 04 Tetor, 2019 15:17

Sot bota, ajo e vjetra, ajo e demagogjisë, hipokrizisë, ngjan se është ndërsyer si kurrë më parë kundër dy liderëve të fundit të sinqertë: presidentit amerikan Donald Trump dhe Ilir Meta. Të sinqertë sepse këta zotërinj nuk i merr dot për gjë tjetër veç asaj që janë. Dhe mesa duket as nuk thonë dot gjë përtej asaj që përcjellin me pamjen e tyre.

Qirjakua, ose Lulzimi i Greqisë(<>)

Postuar në 06 Janar, 2018 18:47

Në fund të fundit Shqipëria është në një standard me vendet e tjera për sa i përket dështimit të politikës. Njësoj si në vende të tjera, edhe në Shqipëri ka një krizë sistemi që ka të bëjë në thelb me keqqeverisjesn, por sidomos me dobësinë organike të opozitës. Sigurisht që matematika elektorale do të prodhojë patjetër një fitues, por këtu po flasim për shpresën që do të duhet të ngjallte opozita. 

Komunizmi – Uzurpatori i fesë

Postuar në 09 Shkurt, 2017 18:22

“Një ndër pikat e forta të sistemit komunist është se ka disa nga karakteristikat e fesë dhe të nxit emocionet e saj”

                  Albert Ainshtajn

BE-ja, si Jugosllavia përpara kolapsit

Postuar në 10 Maj, 2016 17:02

Bashkimi Europian është në një krizë të vërtetë ekzistenciale, qoftë për shkak të krizës ekonomike, qoftë edhe për shkak të konsumimit të idesë së unionit. Një gazetë e përditshme sllovene, “Finance” e krahason situatën e tanishme me atë të Jugosllavisë në prag të kolapsit.

Subscribe to RSS - ngjashmeria