ngjarjet

Kujt i vlejnë paralelet me '97-ën?

Postuar në 17 Mars, 2017 20:56

Në debatin politik mbi protestën e opozitës dhe kërkesat e saj u përfshi sot edhe ideologu i prapavijës në Partinë Socialiste, Gramoz Ruçi, angazhimi i të cilit në këtë fushatë shënon një kthesë në diskursin me të cilin qeveria po trajton çadrën e Partisë Demokratike. 

Lufta, triumfi i maskarenjve, manipulatorët dhe sehirxhinjtë e të ashtuquajturës botë akademike*

Postuar në 27 Nëntor, 2016 10:48

Në këta njëzet e pesë vjet tema e Luftës Antifashiste Nacional-çlirimtare (më poshtë: LANÇ dhe Lufta) është prekur dhe është trajtuar në mënyrë të përsëritur. Mund të thuhet, madje, që ajo ka qenë periudha e historisë sonë më e pranishme në faqet e shtypit të shkruar. Vetëkuptohet që për shkak të ndryshimeve rrënjësore, që pësoi shoqëria në fillim të viteve ’90, ndryshoi rrënjësisht – në shumicën dërrmuese të trajtesave – edhe këndi i vështrimit të kësaj periudhe.

Guri i fundit i dominosë

Postuar në 09 Nëntor, 2015 20:56

Ilir Demalia dhe libri i tij 

Ata që e jetuan ndodhinë, atë që ne sot e përmendim me emrin 2 Korriku apo Ambasadat, nuk mund ta harrojnë, në cilindo krahë të barrikadës politike ishin dje apo janë ende sot.

Subscribe to RSS - ngjarjet