ngacmimi seksual

Shkenca dhe ngacmimet seksuale në arsimin e lartë - rasti i SHBA*

Postuar në 03 Shtator, 2020 01:44

 

Ngacmimet seksuale janë të shumta në botën akademike. Kjo del nga një raport i vitit 2018 i botuar nga Akademitë Kombëtare të Shkencave, Inxhinierisë dhe Mjekësisë. Si anëtarë të komitetit që është autor i këtij raporti, ne ua kemi paraqitur gjetjet e tij kolegjeve dhe universiteteve në të gjithë vendin(në SHBA). Ka qenë kënaqësi të shohësh kaq shumë udhëheqës që duan të adresojnë ngacmimet seksuale në institucionet e tyre. Por, strategjitë që shumë nga këta udhëheqës po ndjekin, thjesht nuk funksionojnë.

Nunci Apostolik i Vatikanit në Paris hetohet për ngacmim seksual

Postuar në 15 Shkurt, 2019 14:30

Nunci Apostolik i Vatikanit në Francë, Luigi Ventura, me detyrë në Paris që në vitin 2009, është hetuar për sulme seksuale pas akuzave për ngacmim nga një punonjës i bashkisë së kryeqytetit francez.

Ngjarja thuhet se ka ndodhur muajin e kaluar gjatë një ceremonie në datën 17 janar, kur kryebashkiakja Anne Hidajgo mbajti një fjalë para diplomatëve dhe drejtuesve të besimeve fetare.

Gjatë ceremonisë, një nëpunës u prek me dorë nga pas në tre momente, një herë në sy të njerëzve

Edhe Parlamenti Europian i prekur nga "epidemia" e ngacmimeve ndaj femrave

Postuar në 15 Nëntor, 2017 13:54

Edhe Parlamenti Europian duket se popullohet nga veset maskiliste. Vendi që shpesh miraton rezoluta për të drejtat e të dobtëve, mes të cilëve renditen edhe femrat, vuan vetë nga raste të ngacmimeve seksuale, të seksizmit etj.. Revista gjermane “Spiegel” raporton për rastin e një punonjëseje, Jeanne Ponte, e cila ka dokumentuar një ngacmim të tillë në vitin 2014 nga një europarlamentar gjerman. Ajo ka shkruar me hollësi në ditarin e saj dhe qysh atëherë ka hulumtuar 50 raste të ngjashme në PE.

Subscribe to RSS - ngacmimi seksual