nexhmije hoxha

Thuhet se Nexhmije Hoxha ka patur pasuri. A duhet përfshirë në amnistinë e re të z. Rama?

Postuar në 05 Mars, 2020 00:49

 

Ndërron jetë Nexhmije Hoxha

Postuar në 26 Shkurt, 2020 19:07

Sot ka ndërruar jetë në moshën 99 vjeçare, Nexhmije Hoxha, ish-anëtare e Partisë Komuniste, Partisë së Punës, drejtuese e Institutit të Studimeve Marksiste-Leniniste, drejtuese e Frontit Demokratik të Shqipërisë. Ajo ishte bashkëshorte e Enver Hoxhës me të cilin u martua në vitin 1945.

Nexhmije Hoxha lindi më 8 shkurt të vitit 1921 në Manastir në një familje me origjinë nga Malësia e Madhe dhe që kishte jetuar për një kohë të gjatë në Dibër.

Lobim në SHBA edhe për imazhin post-mortem të Enver Hoxhës

Postuar në 05 Shkurt, 2020 16:56

Bashkëshortja e Enver Hoxhës, Nexhmije Hoxha do të pajtojë një studio lobimi në SHBA për të rehabilituar figurën e ish-Diktatorit Shqiptar. Sipas burimeve të “Të Kripura”, kompania e kontaktuar është “Goodname Ltd” me seli në Washington dhe ndaj saj do të kërkohet një fushatë intensive për eliminimin e stereotipeve mbi figurën e Hoxhës. Fushata do të ketë si objektiv median europiane ku do të synohet eliminimi i klisheve si “Stalinist”, “Tiran” etj., të gjitha epitete gazetareske që nuk i përgjigjen ligjësive objektive të shtetformimit.

Dy dokumente të tjera për "anëtarësinë e Nexhmije Hoxhës në Partinë Fashiste"

Postuar në 28 Nëntor, 2016 19:19

Ish-shefi i Arkivës në MInistrinë e Brendshme, Kastriot  Dervishi, publikon edhe dy dokumente të tjera për Nexhmije Hoxhën që sipas tij lidhen me praktikën e pranimit në Partinë Fashiste. Shkruan Dervishi: 

"Dy dokumente të tjera nga praktika e pranimit në Partinë Fashiste.

Dokumenti i anëtarësisë në Rininë Fashiste/Një prononcim i Nexhmije Hoxhës që shton mjegullën

Postuar në 27 Nëntor, 2016 11:21

Ish-drejtori i Arkivës në Ministrinë e Brendshme, Kastriot Dervishi, publikoi tri ditë më parë një dokument sipas të cilit, Nexhmije Hoxha, e veja e Enver Hoxhës, ka qenë pjesë e Rinisë Fashiste.
Dje Artan Lame, koleksionist i periudhës fashiste, jepte një version se përse dokumenti – origjinal edhe sipas tij – nuk provonte anëtarësimin e Nexhmije Hoxhës në Partinë Fashiste. Lame thotë se inkuadrimi në Rininë Fashiste ishte i përgjithshëm ndërkohë që hyrja në parti ishte vullnet i personit. Njësoj si në kohën e regjimit të Enver Hoxhës.

Nexhmije Xhuglini, ish-anëtare e Partisë Fashiste (dokumenti)

Postuar në 25 Nëntor, 2016 23:38

Ish-drejtori i arkivës në Ministrinë e Brendshme, Kastriot Dervishi ka publikuar një dokument që tregon se bashkëshortja e ish-diktatorit komunist, Enver Hoxha ka qenë anëtare e Partisë Fashiste Shqiptare. Dokumenti është shoqëruar edhe me një koment nga vetë Dervishi, që është edhe autor i librit "Historia e lëvizjes komuniste në vitet 1924-1944 dhe formimi i PKSH-së".

Dyzet e pesë mijë librat e Enverit

Postuar në 11 Shkurt, 2016 16:12

Tashmë po bëhet si rrugë që persona me rëndësi të bëjnë autobiografinë përmes intervistash në televizor, në të cilat gazetarët bëjnë pyetje komode, që në shumicë i kanë përgatitur plotësisht apo pjesërisht vetë të intervistuarit në atë mënyrë që ta nxjerrin sa më të pastër dhe sa më të vlefshme veten e tyre. Kjo ndodhi këtë herë edhe me intervistën që Nexhmie Hoxha i dha Rudina Xhungës.

Asnjë revizionim

Postuar në 09 Shkurt, 2016 04:51

Nexhmije Hoxha, bashkëshorte dhe bashkëudhëtare politike e Enver Hoxhës,  ka dhënë për gazetaren Rudina Xhunga, një intervistë Lamtumire siç e ka cilësuar vetë. Materiali është i gjatë dhe përfshin aty aspekte personale të rinisë, jetës politike dhe marrëdhënieve intime me Enver Hoxhën. Intervista është rrethuar edhe me një lloj zhurme, thirrje morale etj., ndaj Xhungës dhe kundër Nexhmije Hoxhës. Duke lënë mënjanë këtë teatër, do theksuar se pyetjet për aspekte personale, bashkë me rrëfimin e Hoxhës, janë formale dhe tingëllojnë shumë të dëgjuara.

Nexhmije Hoxha beson se mosha e madhe të bën automatikisht shenjtore: Jam si Nënë Tereza

Postuar në 05 Tetor, 2015 14:28

Letra e Nexhmije Hoxhës/ “Mehmeti vrau Enverin”

Postuar në 30 Shtator, 2015 17:07

Nexhmije Hoxha i ka dërguar një letër gazetarit të gazetës “Dita”, Xhevdet Shehu, të cilën gazeta e ka publikuar si Ekskluzive. Letra është një përgjigje me komente për librin “Prapaskena” të Shehut të cilin e veja e Enver Hoxhës e vlerëson. Znj. Hoxha bën një mbyllje në letër që është si të thuash një kundërhistoriografi. Sipas zonjës Hoxha, vetëvrsja e Mehmet Shehut e tronditi shumë Enver Hoxhën, aq sa mund të thuhet se Mehmei vrau Enverin.

Subscribe to RSS - nexhmije hoxha