neonazistët

Itali, neonazistët e CasaPound në qeveri me Lega Nord

Postuar në 27 Shkurt, 2018 10:46

Vetëm disa ditë para zgjedhjeve parlamentare të 4 marsit në Itali, pasiguria për të formuar një qeveri të shumicës mbetet rezultati i vetëm "parashikueshëm". Partitë më të mëdha politike dhe aleancat e krijuara tashmë kërkojnë rrugëdalje në fraksione të tjera, në tentativë për të arritur një marrëveshje programore për bashkëpunimin qeveritar.

Rezistojnë neonazistët në Gjermani, NPD parti e ligjshme

Postuar në 17 Janar, 2017 11:22

Gjykata Kushtetuese në Gjermani ka pranuar se objektivat e partisë neonaziste NPD janë në konfliktit me Kushtetutën, por konsideroi se kjo organizatë politike nuk është në gjendje të përmbysë rendin Demokratike, ndaj dhe rrëzoi kërkesën për ta nxjerrë atë jashtë ligjit.
Kështu për herë të dytë dhe mesa duket përfundimtare, Gjykata i njeh të drejtën Partisë neonaziste të vazhdojë të ekzistojë. 

Subscribe to RSS - neonazistët