negociatata

Negociatat, asgjë nuk ndryshon për qytetarët

Postuar në 18 Janar, 2020 18:17

Hapja e negociatave për Shqipërinë ka qenë kryefjala e politikës që prej dy vitesh. Mazhoranca nuk nguron ti japë merita vetes për këtë proces që sipas saj e afron Shqipërinë me familjen europiane. Por çfarë përfitimësh do të sjellë për qytetarët hapja e negociatave. Eksperti i çështjes të integrimit, Gledis Gjipali, thotë se në terma praktike qytetetarët nuk do të përfitojnë ndonjë akses të shtuar në tregun europian të punës.

Negociatat/Maqedonia e Veriut duhet të ndahet nga vlerësimi për Shqipërinë

Postuar në 13 Shtator, 2019 10:58

Teza maqedonase se vlerësimi për integrimin duhet bërë sipas vendeve dhe jo në bllok ka fituar terren dhe me gjasë Bashkimi Europian do të ecë mbi këtë parim. Në një intervistë për Deutsche Welle, deputeti kristiandemokrat gjerman, Günther Krichbaum, shprehet se Maqedoni e Veriut mund të gjykohet më vete për negociatat.

Shqipëria duhet ta lërë të qetë Maqedoninë e Veriut në rrugën e hapjes së negociatave

Postuar në 16 Qershor, 2019 14:17

Para dy ditësh kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama replikoi me presidentin e Maqedonisë së Veriut, Pendarovski, duke e cilësuar kërkesën e tij që Maqedonia të ndahet nga Shqipëria kur vjen puna te negociatat me BE-në si jo praktike. Z. Rama i kujtonte Pendarovksit rolin e partive shqiptare, një mesazh ky që do të thotë se miqtë nuk duhen lënë në baltë. 

Subscribe to RSS - negociatata