negative

Forcohet ndjenja negative ndaj BE-së, kryesojnë vende si Greqia e Franca

Postuar në 08 Qershor, 2016 11:06

Një studim i Peë Research Center në Shtetet e Bashkuara ka vërejtur forcimin e ndjenjës negative ndaj Bashkimit Evropian në popullatat e dhjetë shteteve anëtare të bllokut. Në krye të atyre vendeve që kanë një pikëpamje negative janë Greqia e Franca. Gjenerata e re ka shprehur një qasje pozitive, ndërsa ka një hendek mes veriut dhe jugut në rolin që luan përkatësia politike.

Aksioni kundër informalitetit me efekte negative afatgjata për biznesin

Postuar në 09 Shtator, 2015 17:18

Ridvan Bode mendon se aksioni i qeverisë kundër informalitetit, edhe pse përkohësisht mund të sjellë të ardhura shtesë në buxhet, do të godasë ekonominë. Në një intervistë për “Top Channel” ish-ministri i Financave thotë se informaliteti në Shqipëri nuk është në përmasat për të përligjur një operacion të menjëhershëm në këtë shkallë. Sipas tij, lufta ndaj informalitetit dhe vendosja e konkurrencës në treg është një proces i vazhdueshëm dhe pjesë e programeve qeverisëse.

Subscribe to RSS - negative