ndryshimet

Akademia e çmimeve Oscar prezanton ndryshime për ceremoninë vjetore

Postuar në 19 Gusht, 2018 22:18

Academia e filmit që shpërndan çmimet Oscar, ka njoftuar së fundmi disa ndryshime që kanë të bëjnë  me ceremoninë vjetore, por edhe me dhënien e çmimeve.

Në takimin e fundit, academia rizgjodhi John Bailey si president duke shtuar edhe vendimet për transmetimin live ose jo të çmimeve fituese. Formati i ri është i ngjashëm me ato që dikur përcilleshin nga Tony Awards dhe parashikohet që në transmetim live të jepen kategori të caktuara gjatë hapësirave komerciale, kurse momentet e shpalljes do të editohen dhe transmetohen më vonë.

Ndryshon ligji për informimin/Gjoba për të gjithë ata që refuzojnë dhënien e informacionit

Postuar në 20 Qershor, 2018 16:31

Çdo individ apo person përgjegjës në institucionet shtetërore, i cili në bazë të ligjit për informim nuk jep informacionin e kërkuar nga qytetarët apo media, tashmë do të gjobitet me 1.5 deri në 3 milionë lekë të vjetra.

Facebook merr atributet e një Kishe online: Lajme të mira, burime të besueshme dhe komunikim

Postuar në 12 Mars, 2018 10:58

Facebook njofton se ka bërë tre ndryshime të rëndësishme që prekin News Feed – pra shpërndarjen e lajmeve në timeline e përdoruesve gjatë muajit janar.

Ndryshimi i parë është ai që i jep prioritet lajmeve lokale. Sipas logjikës së Facebook, synimi është që të rritet ndërveprimi mes njerëzve dhe platforma e Zuckerberg merr kështu atributet e një Kishe të re të Komunikimit, që u rrëfen njerëzve udhën e duhur. Një mënyrë është pra të promovohen lajmet lokale, të zonës.

Ndryshimet në Kodin Rrugor/Jo më komisione për gjobat dhe pezullimin e patentës

Postuar në 29 Nëntor, 2017 15:13

Ministria e Brendshme synon të thjeshtojë procedurat e masave administrative për drejtuesit e automjeteve. Report Tv raporton se është duke u përgatitur një draft me propozime për ndryshime në Kodin Rrugor për sa i përket vendosjes së gjobave.  

Pandemia Facebook - audienca e medias në varësi të "panairit global" online

Postuar në 23 Shtator, 2017 11:43

Media sociale bëri prezantimin e vet themelor me Pranverën Arabe. Janë emblematike pamjet e sheshit "Tahrir" në Kajro të Egjiptit, kur mijëra njerëz mbanin të veshur bluza “I love Facebook” – “E dashuroj Facebook”. Rrjetet sociale kishin kapilarizuar si asnjëherë më parë pakënaqësinë duke u transformuar në një rrjet të pandalshëm komunikimi dhe jashtë kontrollit konvencional të qeverisë. 

Shtet kazani

Postuar në 25 Gusht, 2017 08:50

Është e vështirë ta ndash nëse takimi dhe fjala e djeshme e kryeministrit me ambasadorët e Shqipërisë jashtë vendit, ishte shoë apo nisje e një procesi të thellë korrigjimi dhe reformimi. Kjo pasi të gjithë ne u bëmë dëshmitarë të dy qëndrimeve diametralisht të kundërta të të njëjtit njeri dhe të njëjtit ekip: para zgjedhjeve mesazhi se reforma të thella ishin bërë dhe se ato pak probleme që kishin mbetur, kryesisht në gjyqësor apo administratë, vinin si pasojë e partive të tjera, ishte kryesori.

Politikë për vete, radha e pushtetit të legalizojë pasuritë

Postuar në 22 Gusht, 2017 18:08

Pa ikur mirë vapa e gushtit qeveria surprizoi me një lajmërim të Agjencisë së Legalizimeve për  t’i hapur rrugë formalizimit edhe  të rreth 160 mijë  ndërtimeve pa leje në të gjithë territorin e Republikës. Drejtori i ALUIZNI-t Artan Lame tha se kjo do të mundësohet pas ndryshimeve ligjore që do t’i bëhen ligjit aktual, pa dhënë më shumë detaje se për çfarë objektesh bëhet fjalë.

Mbi "tepsinë e betonit" në mes të Tiranës**

Postuar në 12 Qershor, 2017 14:21

Rreth 17 milione euro jane shpenzuar ne punimet per sheshin “Skënderbej”. Pa u marrë me procedurat dhe korrupsionin e përfolur, dhe lidhjet e kryetarit të bashkisë me interesat e firmës ndërtuese, dëshiroj të paraqes 10 argumente pse ky shpenzim i madh nuk sjell dobi, por në disa aspekte sjell dëm afatgjatë.

"Polica që deshëm" pëson ndryshime në kokë

Postuar në 27 Prill, 2017 13:38

Sot është bërë publike lajmi për lëvizje masive në kupolën drejtuese të Policisë së Shtetit. Lëvizjet që përfliten janë si më poshtë: 

Në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit kryhen këto emërime:

Ndryshimet në Kodin Penal, 5 000 lekë/ditë për të shlyer deri në 3 vjet burg

Postuar në 05 Janar, 2017 11:54

Qeveria ndryshon qasjen e vet ndaj politikave penale. Aspekti financiar ka ardhur në vështrim duke rregulluar një vijimësi në sanksione të ngurta që shpërfillin kostot e menaxhimit të burgjeve. “Gazeta Shqiptare” raporton sot se Ministria e Drejtësisë ka propozuar dy drafte që shoqërojnë Koditn Penal dhe atë të Procedurës Penale.

Pages

Subscribe to RSS - ndryshimet