natyra

Shëngjini meriton më shumë vëmendje

Postuar në 17 Nëntor, 2019 15:47

 

Për Shëngjinin flitet pak në mediat e Tiranës. Kur vjen fjala te turizmi, mediat i lëshohen me revan Jugut apo luginës së Valbonë dhe zhgarravisin apo kopjojnë shkrime me perla dhe xhevahirë. Shëngjini sillet në vëmendje për ndonjë sherr mes plazhistëve që qëllon që shpesh janë nga Kosova.

Nepali, budizmi mesjetar dhe një muze i artit në natyrë (Video)

Postuar në 19 Prill, 2017 09:56

Në Nepal nuk udhëtohet vetëm për të parë natyrën unike të Himalajeve dhe një numër manastiresh budiste që përzihen me retë e temjanit të parfumuar dhe qirinjtë në luginën e Katmandusë.Regjisori Ryan Flett rrëfeu për CNN përvojën që kishte pasur me udhëtimin e tij."Në videon dy minutëshe, shumica e pamjeve janë nga Annapurna Circuit. Kam filmuar edhe manastirin Kopan në  Katmandu dhe kryeqytetin e vjetër të vendit në Bhaktapur ku tempujt e lashtë ruhen ende”- thotë aitha ai.

Zhvillim së bashku me natyrën! Në vëmendje ndërtimi i HEC-eve

Postuar në 31 Korrik, 2016 15:07

Zonat e mbrojtura (ZM) shpallen si të tilla për integritetin e tyre, pra për gjendjen e paprekur të tyre, krahasuar me zona të tjera të vendit, për biodiversitetin e lartë, për habitatet e rralla dhe shumë të ndjeshme nga ndërhyrjet jo miqësore të njeriut.

Përshtypjet e një ambasadori: "Do kujtoj njerëzit e dashur dhe natyrën e bukur. Tallavaja me zë të lartë të cingëris nervat*

Postuar në 11 Qershor, 2016 14:23

Ambasadori i Gjermanisë në Tiranë, Hellmut Hoffmann ka mbyllur misionin e tij diplomatik. Ai i jep një intervistë agjencisë shtetërore, Deutsche Welle, në të cilën flet edhe për disa përshtypje personale nga qëndrimi në Shqipëri.

DW: Ambasador Hoffmann, Ju keni plotësuar kohën e detyrës Tuaj në Tiranë dhe pas disa ditësh do të riktheheni në Berlin. Si do të mund t'í shihnit në tërësi vitet që keni kaluar në Shqipëri si Ambassador i RFGJ-së?

Buzë, Bythë, Botoks

Postuar në 21 Janar, 2016 09:59

Me të njëjtën lehtësi që thyejnë ligjet e shtetit, me të njëjtën lehtësi shqiptarët e këtij tranzicioni nuk pranojnë edhe ligjësitë e natyrës. E cila, kur bëhet fjalë për bukurinë, nuk kujdeset aspak për një shpërndarje të drejtë të saj.

Reportazh/ Kur shtegtojnë krillat

Postuar në 14 Shtator, 2015 14:18

Nuk po flas për romanin e Dostojevskit, por për shtegtimin e shpendëve që quhen “krilla” dhe që në vjeshtë dhe në pranverë vizitojnë lagunat tona bregdetare.
Tani në vjeshtë lagunat tona mbushen me shpendë migratorë, duke filluar që nga derdhja e Bunës deri në lagunën e Nartës në Vlorë. Por më e populluar dhe më e veçantë është Laguna e Divjakë-Karavastasë. Këtu është streha e specieve më të rralla në Ballkan dhe më e mbrojtura gjatë stinës së dimrit. Krillat, flamingot, çafka të ndryshme, rosa, pata e plot specie të veçanta strehohen gjatë të ftohtit evropian në këtë lagunë.

Subscribe to RSS - natyra