muri

Hungaria ndalon trenin me emigrantë nga Kroacia. Gati të ngrenë murin mbrojtës

Postuar në 19 Shtator, 2015 08:48

Budapesti ka bërë të ditur se mbi 4 mijë emigrantë kanë mbërritur sot në vend dhe janë në pritje rreth 1.200 të tjerë. Emigrantët kanë  çarmatosur kështu 40 truproje të policisë kroate dhe kanë arrestuar shoferin. Kjo u njoftua nga Shefi i menaxhimit të emergjencave të qeverisë, Gyorgy Bakondi. Sipas tij, treni kroat drejt Magyarbóly arriti pa asnjë komunikim, ashtu si dhe trenat e autobusët të tjerë me drejtim Hungarinë.

Çështja e refugjatëve, Maqedonia mendon të ngrejë murin si Hungaria

Postuar në 11 Shtator, 2015 10:33

Ka mundësi që Hungaria të përfundojë ndërtimin e murit kufitar me Serbinë në ditët e para të tetorit, i cili do të jetë i gjatë 175 km. Kjo është deklaruar nga Zv/Kryeministri hungarez Janosh Lazar, sipas të cilit ka pengesë, pasi është kritikuar fuqishëm nga Franca dhe Gjermania. Sipas Lazar, "kufiri do të jetë i mjaftueshëm për të mbrojtur vendin, veçanërisht në qoftë se policia do të patrullojnë në anën tjetër".

Pages

Subscribe to RSS - muri